10 trucuri Google care îți fac viața mai ușoară

Dacă la lansarea de la începutul lui 2005 Google Maps oferea în principal indicații de orientare către destinația dorită, an de an noi funcții și servicii au fost adăugate. Anul acesta a împlinit 20 de ani, o nouă înfățișare grafică, o interfață îmbunătățită a aplicației, actualizări și alte surprize, pe care le puteți descoperi testând Google Maps.

Iată mai jos 10 trucuri mai puțin știute în Google Maps. Sunt distractive, interesante și îți fac viața mai ușoară

  1. Călătorește în timp – Street View arată acum nu doar cele mai recente imagini preluate din locul respectiv, ci toate versiunile de imagini ale locului respectiv, așa cum au fost surprinse în timp, atunci când camerele Street View au trecut pe acolo. Vizitează un loc în Street View (pe desktop), iar în colțul din stânga sus va apărea un ceas. Apasă pe el și vei putea explora imaginile locului din trecut.
  2. Planifică activități de grup: În Google Maps poți face liste la care să contribuie cei din grupul cu care cu care mergi în vacanță, astfel încât fiecare să adauge locuri de vizitat și lucruri de făcut, astfel încât să decideți împreună itinerariul.
  3. Denumește locurile favorite: Apasă timp de 1-2 secunde pentru a adăuga un pin în locul dorit, iar apoi apasă „etichetă” și denumește locul respectiv. De exemplu: școala, sala de baschet sau casa mătușii. Pe harta ta locul respectiv va apărea cu numele pe care i l-ai dat și va fi mai ușor să-l cauți apoi.
  4. Găsește o stație de încărcare a mașinilor electrice: Dacă ai mașină electrică, poți căuta pe Google Maps o stație de încărcare auto pentru ea.
  5. Măsoară distanța dintre două puncte: Apasă pentru a adăuga un pin pe hartă, apoi apasă pe bara gri orizontală și selectează „măsoară distanța”. Selectează apoi punctul sau punctele între care vrei să măsori distanța totală.
  6. Adu-ți aminte numele locurilor: Vrei să-i recomanzi unui prieten restaurantul unde ai mâncat cel mai bine în vacanța trecută, dar nu mai știi cum se se numește? Răspunsul îl afli căutând în istoricul Google Maps.  Poți să cauți după tipul de locuri unde ai fost (precum restaurante, magazine, etc), țări, orașe, perioade. Te ajută și dacă nu îți aduci aminte numele locului unde ai băut ultima bere în noaptea trecută
  7. Orientează-te pe aeroport. Ai probleme să găsești terminalul și poarta de la care trebuie să iei următorul zbor? Apelează la Google Maps. Funcționează în multe dintre aeroporturile mari ale lumii.
  8. Descoperă locuri interesante: Poți face aceasta în secțiunea „Pentru Dvs” (butonul dreapta jos în aplicația Google Maps). Aici găsești recomandări personalizate de restaurante, evenimente și alte locuri care te-ar putea interesa, din zona în care locuiești sau altă zonă pe care o definești tu.
  9. Vezi cât de dificil va fi drumul pe jos: La indicațiile de orientare pentru mersul pe jos, Google Maps îți spune și diferența de nivel pe drum. Foarte util în orașe cu coline, mai ales dacă ești turist și ai de cărat la deal bagaje grele. Distanța aia de doar 1 km te poate păcăli în astfel de situații.
  10. Spune-i persoanei cu care te întâlnești cât mai ai până ajungi: Nu printr-un mesaj cu „mai am puțin” sau „ajung imediat”, ci trimițându-i timpul estimat până la destinație din Google Maps. Persoane cu care te întâlnești va ști în orice moment cât mai ai până ajungi. Poți face asta fie dacă călătorești cu mașina, mijloace de transport în comun sau pe jos.
Loading...

Revista Presei