Raed Arafat anunţă dezastrul în România din cauza coronavirus: Este posibil să se ajungă la o rată de infectare foarte mare

Alertă de coronavirus în România, acolo unde Raed Arafat, secretarul de stat din MAI, a transmis că autorităţile doresc restricţionarea mai drastică în ceea ce priveşte adunările cu un număr mare de persoane, prin limitarea numărului de persoane. Decizia se va aplica atât instituţiilor, cât şi oricăror alte contexte, cum ar fi slujbele bisericeşti.

Anunţul lui Arafat

”Este posibil să ajungem la măsuri mai restrictive pe întâlnirile publice. (…) Este clar că trebuie să ajungem poate la încă o restricţionare. Sunt discuţii care au fost, după asta venim cu ele. Clar că vom veni, cel mai probabil mâine (miercuri – n.r.) , cu o anumită măsură în plus. Încă suntem pe preventiv, dar la un moment ar putea să se schimbe şi să fie treabă de management al situaţiei dacă virusul se transmite în comunitate” a transmis Raed Arafat marţi seară, la Antena 3.

Adunările de persoane, limitate

Arafat mai spune că, dacă limitarea va fi, de exemplu, de 300 de persoane, în momentul în care au intrat 299 uşile vor fi închise, iar accesul va fi interzis. Aceste măsuri vor trebui aplicate de toate insituţiile, inclusiv biserici. Mai mult, secretarul de stat din MAI a transmis că, la nivel mondial, rata de infectare cu COVID-19 variază între 30 şi 70 de procente.

”Este posibil să se ajungă la o rată de infectare foarte mare. La o rată de infectare foarte mare, numărul deceselor pe plan mondial poate să fie foarte mare. Sunt păreri, niciunul nu poate să spună ce va fi, din cauza asta suntem obligaţi să luăm toate măsurile posibile ca să limităm şi să prevenim”, a mai spus Raed Arafat.

Revista Presei