Atenție! Nu mai aveți voie cu aceste mărci de telefoane. Dacă sunteți prinși riscați amenzi uriașe

28 iun. 2020
Atenție! Nu mai aveți voie cu aceste mărci de telefoane. Dacă sunteți prinși riscați amenzi uriașe

Vineri a fost ultima zi în care au putut fi retrase de pe piață mai multe tipuri de telefoane, în urma intrării în vigoare a unei Ordonanțe de Urgență adoptată în 2019. 

Potrivit OUG 46/2019, magazinele din România au fost obligate să retragă de la comercializare telefoanele care nu pot rula sistemul RO_Alert, prin care românii primesc avertizări cu privire la apariția unor pericole iminente precum inundații, incendii sau alte dezastre asemenea, provocate de natură sau de om.

Începând de sâmbătă, comercianții de telefonie mobilă nu mai pot vinde telefoane care nu pot recepționa mesajele de urgență ale sistemului Ro_Alert.

Amenzi până la 100.000 lei

Sancțiunile pentru cei care nu respectă aceste reguli sunt foarte mari. Mai exact, acestea sunt cuprinse între 50.000 la 100.000 de lei, scrie Pro TV.

„În ultimele zile, românii din zonele grav afectate de inundații au primit mai multe mesaje de tip RO-ALERT pe telefoanele lor mobile, pentru a putea lua din timp măsurile necesare pentru protecție în fața viiturii. Meteorologii de la ANM au emis mai mullte avertizări de cod roșu pentru mai multe râuri din țară care au risc de revărsare, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore,” notează impact.ro.