Mii de oameni vor fi testați chiar în fața blocului! A anunțat chiar Streinu Cercel

Mii de bucureșteni vor fi testați pentru coronavirus, în fața blocului. Chiar dacă ministrul Victor Costache şi-a dat demisia, Adrian Streinu – Cercel a anunţat o testare masivă a locuitorilor Capitalei.

“A venit Organizația Mondială a Sănătăţii şi a spus clar, dacă sunteţi în epicentru aveţi un singur lucru de făcut sau trei, testaţi, testaţi, testaţi. Alte sfaturi OMS nu a putut să ne aducă, decât testare, testare, testare,” a declarat șeful de la Balș.

Potrivit managerului Institului Matei Balş, “vor fi evaluate 10.514 persoane”, iar acest eșantion ar trebui să ne dea dimensiunea răspândirii virusului, la nivelul Capitalei, înainte ca situația să se agraveze.

“Asta este Bucurestiul, vorbim practic de un studiu traversal, este o valoare ştiinţifică nu este o testare pur şi simplă, testarea se va face pe aceste categorii de vârstă. Şi vedeţi că am luat o grupă de 0-19 ani, am luat o grupă de 20-44 de ani, una de 45-64 de ani plecând de la modelul spaniol şi respectiv de la modelul francez pentru că acum lucrurile se desfăşoară altfel comparativ cu ce a fost în China şi respectiv ce a fost Italia, o grupă de 65-79 de ani şi grupa peste 80 de ani.

Avem două aspecte diferite, ce a generat această infecţie până acum şi aceasta se face prin căutarea anticorpilor, este istorie, da? Şi respectiv cea din momentul de faţă, respectiv prezenţa virusului în circulaţie, şi asta reprezintă datele recente. Plecând de aici, vom avea şi atitudini de luat la nivelul populaţiei. Nu vom mai duce pesoanele de colo-colo să le plimbăm, ci le vom trata la domiciliu. în aşa fel încât să închidem focarele acolo unde ele există,” a spus Adrian Streinu – Cercel.

Firea: Testarea bucureştenilor va începe luni

Gabriela Firea, a anunţat că luni ar urma să înceapă testarea unui eşantion de 10.500 de persoane.

„Luni, 30 martie, va începe testarea. Primăria Capitalei va achiziţiona 4.000 de teste, iar cele şase primării de sector vor achiziţiona câte 1.000 de teste”, a scris Firea pe Facebook.

Revista Presei