A apărut cafeaua transparentă! Ce gust are și cum trebuie servită

21 feb. 2020
A apărut cafeaua transparentă! Ce gust are și cum trebuie servită
Cafea

S-a inventat cafeaua transparentă. Pentru că cea normală ne afectează serios, în timp, dantura, doi frați au găsit soluția. Au produs o cafea ce nu are culoare.

Deși pare de necrezut, această cafea este precum apa. Frații David și Adam Nagy sunt proprietarii cafelei transparente CLR CCF.

”Suntem băutori înrăiți de cafea și, la fel ca mulți alți oameni, bineînțeles că ne-am confruntat cu petele dentare. Nu era nimic pe piață care să satisfacă nevoia noastră, așa că ne-am creat propria rețetă.” a explicat unul dintre cei doi frați.

Această cafea are un gust puternic și poate fi servit atât rece cât și cald sau se poate amesteca chiar și în cocktail-uri. Mai mult, aceasta conține doar 8 calorii/200 ml. Astfel, cei care țin dietă o pot consuma liniștiți.

Cafeaua este îmbuteliată în sticle.

Cafeaua ne afectează dinții?

Cafeaua normală ne afectează dinții, în timp. Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, ne recomandă ce să nu mai consumăm dacă vrem să avem un zâmbet alb.

Aceasta susține că tot ceea ce pătează țesuturile, pătează și dinții, aici intră și cafeaua.

”Exact, așa cum ați constatat pe smalțul vostru, tot ce pătează țesăturile pătează și dinții: vin roșu, cafea, ceai negru, sos de soia, sos tomat, cireșe, mure, afine, sfecla roșie, băuturi tip cola, condimentul curry etc. Toate aceste alimente conțin pigmenți puternici ce se infiltrează în smalțul poros al dinților lăsând pete????”, a declarat nutriționistul.

Ce trebuie să facem pentru a avea un zâmbet alb

”Doar nu o să interzicem pigmenții vegetali din dietă, tocmai acum când sunt la mare modă din cauza electului lor antioxidant!? Să știți că metode de albire a dinților existau și pe vremea bunicii, care nu avea nici pastă de dinți și nici stomatolog. Cât erau ele de eficiente, nu pot garanta, însă merită să le enumăr, fie și pentru amuzament????

– spanacul, țelina, morcovii, conopida, varza, brocoli, rubarba și cacaoa conțin acid oxalic ce captează calciul și formează o barieră protectoare a smalțului- de mâncat o porție de spanac sau de crucifere înainte de vinul roșu sau desertul pe bază de fructe de pădure! Nu contează dacă faceți diaree, important e să nu vă pătați… dinții????????

– după ce ați consumat produse bogate în taninuri și pigmenți, frecați dinții cu partea albă a cojii de portocală sau banană-se pare că acest mesocarp conține compuși ce albesc dinții. Nu am informații despre cât tip trebuie să dureze frecatul ca să fie eficient…promit să aprofundez!

– amestecul de căpșuni proaspete și o linguriță de bicarbonat de sodiu (praf de copt) nu e rețetă de prăjitură, ci de albit dinții???? Aici am și precizare cu privire la timp: aplicați pasta obținută pe dinți și lăsați să acționeze 20 min, apoi clătiți… dacă nu cumva ați înghițit-o????

– sucul de lămâie este utilizat de secole pe post de „înălbitor” natural; fiind foarte acid curăță în profunzime smalțul dentar, dar îl și sensibilizează- după contactul cu sucul de lămâie dintele este profund afectat, timp de 30 min este interzis periajul și contactul cu orice produs abraziv(inclusiv alimente tari)!Există și „rețeta” în care la sucul de lămâie se pune o linguriță de sare, în felul ăsta efectul rezultat fiind similar cu al produselor anticalcar- doar că noi avem nevoie de calciul din dinte, vrem dinți mai albi, nu să rămânem fără dinți????

Sau mai simplu ar fi să ne spălăm pe dinți după fiecare masă, indiferent dacă am consumat sau nu produse bogate în taninuri și pigmenți. Pasta de dinți știe și poate să ne protejeze și de carii și de pete. Iar noi putem bea apă plată cu lămâie doar ca să facem parte din grupul manechinelor care beau apă plată cu lămâie????.”, scris Bilic pe Facebook.