A apărut un nou virus în China! O persoană a murit deja. Ce este hantavirusul

virus-scapat-de-sub-control-in-romania-33830 (1)

A apărut un nou virus în China. DUpă ce coronavirusul s-a răspândit în toată lumea și face ravagii în Europa, se pare că a apărut o nouă amenințare.

Este vorba despre un nou virus ce a provocat moartea unui bărbat din provincia Yunnan, care mergea în provincia Shandong pentru a munci.

Acesta folosea autobuzul pentru a ajunge la muncă. Acum, specialiștii încearcă să afle dacă și celelalte 32 de persoane din autobuz sunt infectate.

Aceștia au fost deja testați, scrie Global Times China.

Cum se ia acest virus

Centrul de Control și Prevenție a Bolilor susține că hantavirusul nu se poate lua pe cale aeriană. Acesta poate fi luat dacă oamenii iau contact cu urina, cu materiile fecale sau cu saliva rozătoarelor sau în cazul în care sunt muscați de o gazdă infectată.

NHS Wales scrie că un om de 28 de ani din Marea Britanie a fost infectat în 2012 cu hentavirus și a fost internat după ce a făcut febra 4 zile, vomita și avea dureri de cap puternice. Acesta a fost externat după 52 de zile în spital.

Ce simptome ai

Cei infectați au: febra, frisoane, dureri de corp, dureri de cap, greața urmată de vomă, dureri abdominale, iritație și tuse seacă urmată de dificultăți de respirație.

Revista Presei