A devenit deja lege! Angajații care obligatoriu vor avea salarii mai mari începând cu 1 iulie! Creșterile sunt foarte mari

bani

Legea a fost publicată în monitorul oficial, ceea ce înseamnă că obligatoriu, începând cu 1 iulie 2020, angajații din sistemul sanitar care dețin funcții de farmaciști, biologi, biochimiști, fizicieni și psihologi vor avea salarii mai mari.

Conform Legii nr. 51/2020, cresc coeficienții de salarizare pentru funcțiile de farmaciști, biologi, biochimiști, fizicieni și psihologi, astfel încât acești profesioniști vor avea un salariu de bază mai mare, de la 1 iulie 2020, ceea ce se va simți semnificativ.

Cei care vor beneficia de aceste majorări sunt cei cu studii superioare, inclusiv rezidenții. De exemplu, un farmacist rezident anul I, care lucrează în unități clinice și are un salariu de bază de 4.302 lei, va avea, începând cu 1 iulie, un salariu de 5.334 lei.

Cine sunt cei care vor primi bani în plus

Salariile cresc și pentru farmaciștii care își desfășoară activitatea în domeniul medicinei legale, salariul acestora putând ajunge până la 8.911 lei. De asemenea, inclusiv farmaciștii care aigură serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă vor avea parte de măriri salariale de până la 7.314 lei. Nu în ultimul rând, farmaciștii din unitățile sanitare vor putea ajunge la salarii de până la 6.511 lei, conform avocatnet.ro.

Apoi, biologii, biochimiștii, chimiștii, fizicienii și psihlogii care lucrează în unitățile clinice vor avea salarii de până la 6.082 lei. Dacă lucrează în medicina legală, pot ajunge să ia până la 7.908 lei, iar pentru psihologii care asigură serviciile de ambulanță, urgență și terapie intensivă salariile vor fi de maximum 6.490 de lei. În fine, biologii, biochimiștii, chimiștii, fizicienii și psihlogii care lucrează în unitățile sanitare vor avea parte de creșteri salariale de până la 5.793 de lei.

Majorările salariale prezentate în acest material se aplică de la 1 iulie 2020, ceea ce înseamnă că primele salarii majorate vor fi încasate în luna august.

Revista Presei