A spus adevărul nemilos despre pensii! Iohannis intervine în scandalul momentului cu o dezvăluire

Președintele Klaus Iohannis intervine în scandalul pensiilor cu o dezvăluire fără precedent. Banii pentru pensii, pur și simplu, nu erau prinși în buget. 

Klaus Iohannis a declarat că rectificarea bugetară este „obligatorie” și dezvăluit, în premieră, că pentru pensii „nu au fost pur şi simplu suficienţi bani”.

„Datele sunt clare, cifrele sunt reci, concluziile sunt un pic mai complexe şi, din păcate, a trebuit să constatăm că situaţia e cea care este, deficitul va trece, este clar, de 4%. Pe de altă parte, este la fel de clar că anumite cheltuieli trebuie făcute. Bunăoară, s-a găsit că pentru pensii nu au fost, pur şi simplu, suficienţi bani şi aici trebuie făcută o rectificare, la fel şi în alte domenii unde de multă vreme nu s-au mai făcut plăţi, nu s-au onorat contracte şi aceste lucruri sunt inadmisibile într-o societate normală şi cu un guvern responsabil. Aşadar, rectificarea e obligatorie”, a declarat Iohannis.

Salariile trebuie majorate

„Mi-au prezentat câteva date, abordări, în special în legătură cu rectificarea bugetară, dar am discutat şi despre salariul minim”, a adăugat şeful statului, referitor la o discuție avută cu Orban și cu Florin Cîțu.

Creşterea salariului minim este nu doar o solicitare a sindicatelor, este o necesitate şi se va realiza, urmând ca mai multe detalii în acest sens să dea reprezentanţii Guvernului.

„Am dorit să fiu informat de la sursă despre aceste lucruri”, a menţionat Iohannis.

Loading...

Revista Presei