Aceasta este cea mai sănătoasă legumă de primăvară! Trebuie să o cumperi mereu când mergi la cumpărături

vlcsnap-2019-02-11-15h46m10s532

Primăvara a venit şi odată cu ea cele mai sănătoase legume de sezon au apărut pe piaţă. Acestea trebuie avute mereu în gând atunci când mergem la cumpărături deoarece este extrem de benefică pentru organism, mai ales în această perioadă.

Ridichea roşie, cea mai sănătoasă legumă de primăvară

Ridichea este considerată una dintre cele mai sănătoase legume de primăvară. Cu toate că sunt de mai multe feluri, la noi cele mai apreciate sunt cele roşii, cu miez alb, numite şi ridichii de lună.

Ridichiile de lună sunt consumate în special primăvară, atunci când nu lipsesc de pe nicio tarabă din piață și nu ar trebui să lipsească din alimentația nimănui.

Ce conţin de fapt ridichiile

Originare din Asia, aceste legume sunt foarte apreciate pentru conținutul lor ridicat de vitamina C, acid folic și potasiu, dar și pentru conținutul mediu de vitamina B6, riboflamina, magneziu, cupru, zinc, fier și calciu.

Ridichea de lună deţine și foarte mulți antioxidanți și este perfectă de consumat dacă te confrunți cu astenia de primăvară, având în vedere toate vitaminele pe care le conține. Este de asemenea și un bun detoxifiant și întăritor al imunității, având de asemenea doar 20 de calorii, fiind perfecte în diete.

Ridichea ajută la prevenirea cancerului

Datorită conținutului ei, ridichea este considerată una dintre legumele care ajută la prevenirea cancerului. De asemenea, te ajută să scapi de diverse afecțiuni ale stomacului (balonări abdominale, indigestii, refacerea florei intestinale).

Mai mult, previne guturaiul, gripa și infecțiile respiratorii. Are rezultate bune și în tratarea asmului bronșic la copii. De asemenea, un consum regulat de ridichii de luna are efect de calmare și pentru afecțiunile ficatului, poate împiedică dezvoltarea pietrelor la rinichi, dar și la vezica biliară.

Specialiștii le recomandă bolnavilor de hepatită să consume zilnic câte o legătură de ridichii de luna că aperitiv, vreme de trei săptămâni. Două-trei ridichii consumate pe stomacul gol sunt eficiente contra migrenelor, însoțite de vărsături și lipsa poftei de mâncare.

Cum se consumă ridichile

Cel mai sănătos mod de a le consuma este să le mâncăm simple, cu puţină sare sau în salate.  Totuşi, există şi reţete inedite în care poţi folosi ridichiile, cum ar fi supa cremă de ridichii sau garnitură pentru carne cu ridichii fierte în apă cu puţin unt şi piper.

Poți prepară chiar și plăcintă de ridichii roșii. Această a fost inventată de americani și este alcătuită dintr-un blat pufos și sărat în care se adaugă felii subțiri de ridichii.

Revista Presei