Această mașină va fi interzisă! Ce mari nereguli s-au descoperit: Mii de șoferi visau să o conducă

Decizie incredibilă luată în Europa. Această mașină este foarte aproape de a fi interzisă! S-au descoperit mari nereguli. Este vorba despre un autoturism extrem de popular pe care mii de șoferi visau să-l conducă.

Jeep Grand Cherokee, interzisă în Europa

Autoritățile sunt pe cale să ia o decizie extrem de dură. Sunt hotărâte să interzică vehiculele diesel. Pe lista neagră se află Jeep Grand Cherokee (Fiat Chrysler) și Vitara (Suzuki). Sunt probleme mari cu acestea. Nu respectă normele de mediu privind emisiile, iar neregulile trebuie remediate, conform agenției Reuters.

Agenţia RDW, care acţionează ca autoritate de reglementare de referinţă la nivelul Uniunii Europene, a anunţat că Jeep a dezvoltat o modificare software şi că autoritatea a cerut companiei să recheme modelul la nivelul Europei pentru a o pune în practică.

RDW a adăugat că Suzuki nu a identificat o soluţie credibilă pentru Vitara. “Suzuki trebuie să vină cu măsuri de îmbunătăţire adecvate, sau RDW va începe procesul de revocare a autorizării modelului în Europa”, a anunţat RDW într-un comunicat, adăugând că a început şi procesul de revocare a autorizării vehiculului Jeep Grand Cherokee, ca măsură preventivă”.

Volkswagen, scandal imens în 2015

Și gigantul german Volkswagen a fost în centrul unui scandal îmens în 2015. Autorităţile de reglementare din toată lumea au testat automobilele. Atunci, nemții au recunoscut că au folosit un soft ilegal pentru a trişa la testele de măsurare a emisiilor.

RDW a anunţat că a constatat că atât Jeep Grand Cherokee cât şi Vitara au folosit ”strategii interzise în domeniul emisiilor”, care au dus la emiterea unui nivel mai ridicat de oxid de azot în condiţii reale de circulaţie, comparativ cu testele de laborator.

Secretarul de Stat pentru Infrastructură din Olanda, Stientje van Veldhoven, a afirmat într-o scrisoare adresată Parlamentului că va informa procuratura în legătură cu descoperirile făcute de RDW.

Loading...

Revista Presei