Acest fruct este interzis. Persoanele care au aceste boli nu au voie să îl consume. Nutriționistul avertizează

fructe 4
Photo by Brenda Godinez on Unsplash

Fructele sunt alegerea perfectă atunci când ne dorim ceva dulce și totodată sănătos și răcoritor, însă în cazul persoanelor care se confruntă cu afecțiuni grave de sănătate, unele fructe pot deveni un adevărat pericol.

Acesta este și cazul strugurilor, care deși sunt considerați un adevărat medicament natural, dat fiind faptul că sunt extrem de bogați în vitamine, ei pot avea și efecte negative în cazul anumitor persoane.

Spre exemplu, în cazul în care consumi struguri în exces, te vei confrunta cu câteva kilograme în plus, deoarece ei sunt extrem de bogați în zaharuri. De asemenea, specialiștii mai subliniează faptul că dacă ținem o cură de struguri și nu este făcută conform indicaţiilor, poate avea un efect nedorit asupra intestinelor, provocând constipație.

Strugurii sunt interziși pentru aceste persoane

În cazul persoanelor care suferă de anumite boli, situația se complică. Medicii susțin că strugurii sunt interziși în cazul în care suferi de: diabet, afecțiuni renale, hipertensiune, reetnție de apă în țesuturi sau colită de fermenație.

Acest lucru se datorează conținutului bogat de zaharuri pe care strugurii îl conțin.

„Cantitatea de zahăr pe care o conţin strugurii este una foarte mare, ceea ce face din must o băutură încărcată de calorii. Din must sunt scoşi sâmburii şi coaja, cele mai bune pentru sănătate. Apoi, încărcătura glicemică e mai mică în struguri decât în must, strugurii sunt integrali”.

Sucul obţinut din struguri roşii nu se recomandă nici celor care suferă de anemie, pentru că are în compoziţie chimicale care scad nivelul de fier din corp”, spune nutriţionistul Corina Zugravu, conform Adevărul.

Revista Presei