Acest medicament cunoscut a fost autorizat pe deplin împotriva COVID-19

25 oct. 2020
Acest medicament cunoscut a fost autorizat pe deplin împotriva COVID-19
Photo by Volodymyr Hryshchenko on Unsplash

Un medicament extrem de cunoscut a primit autorizare deplină în SUA pentru tratarea pacienților cu COVID-19 care necesită spitalizare.

Astfel, antiviralul Remdesivir, produs de compania biofarmaceutică Gilead Sciences Inc, va fi folosit la scară largă în Statele Unite, pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

De altfel, Remdesivir este totodată unul dintre medicamentele cu care și președintele americat Donald Trump a fost tratat, după ce a fost depistat pozitiv la coronavirus.

La finalul lunii iulie, SUA a șocat prin anunțul că va cumpăra aproape toate stocurile existente din acest medicament.

Ce este Remdesivir?

„Remdesivir este un medicament care aparține clasei analogilor de nucleotide, larg răspândită în tratarea cancerului, virusurilor și diferitelor infecții.

Acești analogi de nucleotide seamănă cu moleculele cunoscute sub numele de nucleotide, care apar în mod natural în corp și sunt elemente esențiale pentru Acidul Ribonucleic (ARN) și Acidul Dezoxiribonucleic (ADN).

Unele virusuri sunt „păcălite” să încorporeze analogii în materialul lor genetic, iar acest lucru perturbă procesele chimice ale virusului, distrugându-i capacitatea de a se multiplica și împiedicându-i răspândirea,” notează romania.europalibera.org.

Coronavirus: Acest medicament cunoscut a fost autorizat pe deplin împotriva COVID-19

Testele arată că Remdesivir are o anumită eficiență în tratarea pacienților cu COVID-19, mai ales pentru cei aflați în stadii avansate ale bolii.

În luna aprilie, un studiu publicat de Institutul Național de Sănătate din Statele Unite, a demonstrat că, prin folosirea acestui medicament, numărul zilelor de spitalizare ale unui pacient cu coronavirus au fost reduse de la 15 la 11.

Un alt studiu, de această dată produs de Gilead, compania farmaceutică producătoare a antiviralului Remdesivir, a arătat că 5 zile de tratament cu Remdesivir echivalează cu 10 zile de tratament pentru persoanele cu forme severe de Covid-19.