Acest model Toyota GT86 complet electric pare rapid!

Cu toții știm asta, cel puțin din punct de vedere al obișnuitei navete, mașinile electrice reprezintă viitorul. Însă pentru mulți dintre noi, o mașină nu este incitantă dacă nu „sună ca” o mașină.

Un bărbat din Germania, pe numele său Philip, crede că poate face un vehicul electric incitant, bazat pe o mașină care există deja.

Faceți cunoștiință cu Toyota GT86 EV. Această mașină folosește un motor de pe Nissan Leaf, și suntem impresionați de progresul acesteia.

„Am plănuit să fac o conversie a unei mașini, de la motor convențional la electric, de mai bine de 5 ani”, afirma Philip într-o postare pe forumul OpenInverter.

„Într-un final, am găsit o modalitate de a adapta un motor electric pentru a funcționa într-o mașină cu magistrală CAN.”

Magistrala CAN este sistemul ce permite componentelor electrice dintr-o mașină să comunice între ele, și poate fi greu de modificat.

„Fiind pasionat de mașini, am ajuns la concluzia că majoritatea vehiculelor electrice care sunt accesibile nu sunt destul de incitante pentru condus. Așa că am decis să construiesc o mașină cu care să ma distrez, care să aibă tracțiune spate, și care să aibă capabilitatea de a-mi transporta întreaga familie, fiind Toyota GT86.”

„Am realizat multe conversii în trecut, însă am lucrat întotdeauna cu motoare convenționale, pe combustie. Aceasta va fi prima mea conversie electrică.”

Lui Philip i-au trebuit câteva încercări pentru a a pune conexiunea motorului la punct, construind un adaptor și folosind diverse ambreiaje de la alte vehicule (un Suzuki Jimny vechi, un Fiat Multipla, chiar și un Porsche 911), până când a descoperit că ambreiajul de la Honda este varianta cea mai bună.

În total, Philip a instalat 48 de baterii în GT86, dintre care 16 fiind amplasate în compartimentul motor, unde motorul boxer de la Subaru era amplasat din fabrică.

După o conversie complexă, Philip se află în stadiul testării mașinii pe dinamometru.

În cadrul testului, atingerea vitezei de 215 km/h se face fără prea mare efort , fără a necesar un timp prea lung. De asemenea, se pare că au fost necesare mai puțin de 5 secunde pentru a atinge viteza de 100 km/h, însă fără factorii externi, din lumea reală

Puteți vedea mai multe materiale video pe canalul de YouTube al lui Philip Schuster

Loading...

Revista Presei