Acest tip de cafea te ajută să slăbești. Cum trebuie să o prepari ca să arzi calorii ușor. Este o rețetă minune

27 iun. 2020
Acest tip de cafea te ajută să slăbești. Cum trebuie să o prepari ca să arzi calorii ușor. Este o rețetă minune

Sute de milioane de oameni din întreaga lume beau cafea. Cum ar fi însă să afli că, o nouă rețetă de cafea nu doar că e eficientă împotriva oboselii, dar te ajută și în lupta contra kilogramelor în plus?

„Cafeaua verde măcinată combinată cu ghimbir formează un duo imbatabil în lupta cu kilogramele în plus, băutura fiind, de asemenea, extrem de benefică pentru întregul organism. Folosite în aceeaşi combinaţie, cele două produse naturale ajută din plin la intensificarea metabolismului, conferindu-i energie organismului şi detoxifiindu-l.

Cafeaua verde este un produs crud, neprăjit şi neprocesat, neprelucrat termic. Are gust de cafea, însă aroma este mult mai intensă, băutura fiind asemănată, mai degrabă, cu un ceai. În ceea ce priveşte efectele curative, cafeaua verde este net superioară celei prăjite, întrucât boabele crude de cafea verde sunt bogate în acid clorogenic, o substanţă care inhibă absorbţia zahărului de către corp,” notează topremediinaturiste.ro.

Rețetă: Cafea verde cu ghimbir

  • 3 linguriţe de cafea verde proaspăt măcinată
  • 200 ml. apă (o cană)
  • o jumătate de linguriţă de ghimbir pulbere

Mod de preparare:

„Cafeaua verde cu ghimbir poate fi preparată în două modalităţi, ambele cu aceleaşi efecte terapeutice intense: Decoct: se adaugă cafeaua şi ghimbirul în apă şi se pune pe foc. După ce lichidul dă în clocot, se îndepărtează de pe flacără, se aşteaptă câteva secunde, după care se pune din nou pe foc şi se aşteaptă din nou să fiarbă. Se opreşte focul, iar recipientul se lasă acoperit vreme de aproximativ 2 minute. Cafeaua poate fi savurată!

Infuzie: cafeaua şi ghimbirul se pun într-o cană, iar peste ele se toarnă apa fiartă. Recipientul se acoperă timp de 3 minute, după care cafeaua poate fi savurată.

Mod de servire:

Pentru că gustul cafelei verzi cu ghimbir nu este agreat de orice persoană, acesta poate fi îmbunătăţit cu puţin zahăr brun sau miere, scorţişoară, 2 – 3 cuişoare, 3 – 4 frunze de mentă, câteva seminţe de anason sau puţină zeamă de lămâie,” adaugă topremediinaturiste.ro.