Acest tip de sare face minuni pentru organism. Se găsește și în comerț și puțini știu cât de multe beneficii are Adaugăți-l la fiecare masă

condimente

Dacă te numeri printre persoanele care obișnuiesc să mănânce sărat la fiecare masă, ai neapărat nevoie de acest condiment în meniul tăul zilnic. Are extrem de multe beneficii pentru organsimul tău, iar din ce în ce mai multă lume îl folosește.

Sarea dietetică sau sarea fără sodiu este recomandarea medicilor în cazul persoanelor care preferă mâncărurile nesănătoase. Spre deosebire de cea din comerț, acest sortiment de sare nu include sodiu.

Potrivit specialiștilor, această sare previne câteva dintre neajunsurile asupra sănătății pe care le provoacă sarea obișnuită, iar printre beneficiile sării dietetice se numără menținerea în limite bune a tensiunii arteriale, protecția inimii, dar și promovarea unui stil de viață echilibrat.

Ea este totodată bogată în potasiu, iar acest condiment păstrează un echilibru al fluidelor în corp, reglează tensiunea, susține formarea masei musculare și osoase și protejează funcționarea sistemului nervos.

Ce beneficii are sarea dietetică 

În același timp, sarea fără sodiu este ingredientul minune pentru numeroase probleme de sănătate. Ea este recomandată în cazul persoanelor care se confruntă cu boli ale rinichilor sau de afecțiuni cardiovasculare, dar și persoanelor care rețin apa în exces.

De asemenea, acest condiment poate fi o soluție optimă pentru îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților care au probleme cu tensiunea, care prezintă risc de accident vascular cerebral sau care sunt predispuși la apariția edemelor.

Alte pericole care sunt asociate cu consumul excesiv de sare sunt legate de riscul de dezvoltare a cancerului, a osteoporozei sau a hipertrofiei ventriculare stângi.

Legat de consumul acesteia, sarea fără sodiu se consumă precum cea tradițională și este excelentă pentru toate mâncărurile preparare în casă.

Revista Presei