Aceste alimente sunt interzise vara! Riști să faci un atac cerebral sau un infarct dacă le consumi

getty_483631780_200013332000928032_260786

Sezonul cald ne face să consumăm anumite alimente fără să știm la ce riscuri ne expunem. Temperaturile mari ne dau de furcă, dar trebuie să avem grijă ce alimente consumăm pentru a ne răcori.

Băuturile răcoritoare pot fi foarte periculoase pe caniculă, spun specialiștii. Mai degrabă, un ceai cald vă va răcori mai bine decât un pagar cu suc rece. Transpirând, veţi resimţi mai puţin efectele caniculei.

Mai mult, sucurile sau alimentele reci, consumate în perioadele foarte călduroase, determină contracţia vaselor de sânge. Consumând ceva foarte rece în momentul în care vă este cald vă va face să vă încălziți mai mult. Persoanele sebsibile pot suferi chiar și un infarct sau un atac cerebral.

Profesorul Peter McNaughon, de la Universitatea Cambridge, spune de nu este bine să consumăm băuturi reci pe caniculă. ”Consumând băuturi calde sau fierbinţi, nu faceţi decât să creşteţi temperatura corpului. Nervii care se regăsesc în cavitatea bucală şi sistemul digestiv vor stimula creierul să producă mai multă transpiraţie, care prin evaporare, va produce răcorirea corpului. Apa se evaporă foarte repede de pe piele, iar atunci corpul se răceşte.”, a spus McNaughon, conform dw.com.

Cristopher Gordon, expert în „termoreglare umană” la Universitatea din Sydney susține că în momentul în care începem să transpirăm, vom simți o senzație de răcorire. Este important ca organismul nostru să secrete transpirație atunci când ne este cald. Dacă transpirația nu ar avea loc, într-un mediu cu temperaturi foarte ridicate, temperatura corpului nostru ar creşte foarte mult, provocând un atac cerebral şi deces.

Așadar, specialiștii recomandă să consumăm o băutură caldă sau alimente calde şi foarte condimentate. Ardeiul iute este un aliment indicat.

Revista Presei