Aceste femei pot muri mai repede! Medicii, apel disperat: ”Faceţi asta cât de mult puteţi!”

doctor bolnav

O echipă de specialiști care a realizat un studiu arată că aceste femei sunt mult mai predispuse bolilor cardiovasculare și la decesul urmat de acestea. 

Astfel, femeile care nu sunt în formă au un risc de aproximativ patru ori mai mare de deces în urma afecţiunilor cardiovasculare sau din alte cauze în comparaţie cu cele care prezintă o capacitate ”bună” de efort fizic, se arată într-un studiu efectuat în Spania.

Concluziile au arătat că rata anuală de deces din cauza bolilor cardiovasculare (BCV) a fost de aproape patru ori mai mare în cazul femeilor cu o capacitate deficitară de exerciţii fizice.

Totodată, s-a observat o dublare a numărului de decese anuale asociate cancerului la femei cu o capacitate deficitară de exerciţii fizice, comparativ cu cele cu o condiţie fizică „bună.”

Faceţi exerciţii fizice cât de mult puteţi

La studiu au participat 4.714 femei, cu o vârstă medie de 64 de ani, supuse unor investigaţii ecocardiografice pe banda de alergare.

„Analizând ambele examinări, femeile a căror inimă funcţionează normal în timpul exerciţiilor fizice au o probabilitate mică de eveniment cardiovascular. Însă, în cazul în care capacitatea lor de efort fizic este deficitară, ele prezintă şi un risc de cancer sau din alte cauze. Cea mai bună situaţie este de a avea o performanţă cardiacă normală în timpul exerciţiilor fizice şi o bună capacitate de efort”, a declarat autorul studiului, doctor Jesus Peteiro de la Spitalul Universitar A Coruna.

„Faceţi exerciţii fizice cât de mult puteţi. Activitatea fizică protejează de decesul din orice cauză”, a adăugat medicul spaniol.

Revista Presei