Aceste ţigări vor fi interzise în România în fix trei luni! Este oficial! Fumătorii trebuie să îşi facă provizii

23 feb. 2020
Aceste ţigări vor fi interzise în România în fix trei luni! Este oficial! Fumătorii trebuie să îşi facă provizii

Anunţ important pentru fumătorii din România care fumează acest timp de ţigări. Ele vor fi interzise la comercializare în trei luni, începând cu data de 20 mai 2020. Atât producătorii, cât şi vânzătorii, vor avea obligaţia să se asigure că până la această dată nu va mai exista pe piaţă niciun pachet din această categorie de tabac. Incredibil despre ce produse este vorba.

Ţigările mentolate vor fi interzise în România

Interdicția de a vinde țigări mentolate în România este una dintre măsurile prevăzute de Directiva Europeană a Tutunului, transpusă și în legislația din ţara noastră. Principalul argument din spatele acestei decizii este acela că țigările mentolate sunt mai atrăgătoare pentru minori, iar interzicerea lor poate reduce fumatul în rândul acestei categorii. Cu toate acestea, mentolul va mai fi în continuare disponibil în produsele care încălzesc tutunul și în țigaretele electronice, conform unui comunicat al British American Tobacco, potrivit ziare.com.

„Trebuie să le oferim celor 500.000 de fumători români care consumă mentol o alternativă viabilă pentru a evita migrația lor către piață neagră”, susțin reprezentanții companiei.

Conform British American Tobacco, produsele din tutun încălzit și țigările electronice sunt reglementate prin aceeași Directiva Europeană a Tutunului ca țigaretele, însă UE a recunoscut că aceste dispozitive sunt diferite de ţigarete și nu au introdus același set de restricții.

“Prin arderea produsului din tutun, mentolul se transformă în substanţe cancerigene. Ţigările cu arome şi în special ţigările mentolate favorizează debutul fumatului. Pentru că primele ţigări nu sunt prea gustoase, nu miros prea bine şi de aceea mulţi debutanţi renunţă la a mai fuma.”, a declarat Dr. Magdalena Ciobanu, expert al MS la Comisia Europeană.

Statisticile spun că peste jumătate dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani îşi aleg ţigările în funcţie de ambalaj şi peste 30% în funcţie de gust, cele mai preferate fiind cele mentolate.