Adaugă acest ingredient în floricele de porumb. Vor fi mult mai sănătoase. Recomandările nutriționistului Florin Ioan Bălănică

de: Ana Toma
28 mart. 2021
Adaugă acest ingredient în floricele de porumb. Vor fi mult mai sănătoase. Recomandările nutriționistului Florin Ioan Bălănică

La cinema, acasă, sau la o petrecere, floricele de porumb sunt cea mai bună alegere. Pe lângă faptul că se prepară foarte repede, acum avem două variante. Fie le facem singuri, fie le cumpărăm direct pregătite pentru microunde. 

Puțini știu însă cât de sănătoase sau cât de periculoase sunt, așa că medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică ne spune tot ce trebuie să știm despre acest produs, dar și despre modul în care trebuie să îl preparăm.

Cât de periculoase sunt floricelele de porumb 

Conform medicului, modul în care preparăm floricele de porumb este cel mai important. El poate transforma boabele de porumb într-o gustare sănătoasă, sau într-o bombă calorică. Pentru cei care vor să mănânce niște floricele de porumb sănătoase, medicul ne recomandă să uităm de uleiul de floarea soarelui și să folosim foarte puțin ulei de măsline extravirgin.

De asemenea, medicul susține că floricele pot fi expandate la cald cu o singură picătură de ulei de măsline, evitând astfel, untul, uleiul, sarea, dar și margarina. Cei care pun toppinguri, vor transforma floricelele într-o adevărată bombă calorică, așa că nutriționistul le recomandă să le evităm. 

Toppingurile nesănătoase, sosurile şi aromele, cresc încărcătura calorică. De aceea, recomand evitarea lor’’, precizează medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică pentru CSID. 

Beneficii floricele de porumb

Dacă le preparăm după recomandare, am putea avea o gustare mai sănătoasă decât credem. Floricelele sunt de fapt, un complex de cereale, așa că ele conțin minerale, vitamina B și vitamina E, dar și fibre, care au rolul de a amplifica funcția sistemului digestiv, facilizând astfel un tranzit optim.

Despre floricele mai trebuie să știi că ele pot stimula secreția de sucuri degstive, oferind astfel protecție cariovasculară, împiedicând depunerea excesului de colecterol pe pereții vaselor. 

”Floricelele de porumb, prin conţinutul de polifenoli, un antioxidat important pe care le conţin, pot participa la apariţia bolilor tumorale’’, adaugă medicul nutriţionist.

Cum le prepari corect

Pentru că sunt delicioase, este dificil să ne abținem, așa că putem să le preparăm într-un mod mai sănătos. Tot ce trebuie să facem este să folosim unt de cocos. El este intredientul de care avem nevoie pentru a ne bucura de o porție generoasă de floricele, mai delicioase decât ne-am fi așteptat.

De asemneea, nutriționistul mai trage un semnal de alarmă în cazul floricelelor deja preparate din comerț. Potrivit acestuia, elec onțin grăsimi adăugate în prepararea, ducând astfel la creșterea ponderală. Cu alte cuvinte, persoanele care au probleme cu greutatea trebuie să evite consumul floricelelor de porumb.

De multe ori, se întâmplă să mâncăm prea mult fără să ne dăm seama și putem dobândi probleme grave de sănătate. 

”Floricelele de porumb cu unt de cocos, cu punct de ardere ridicat, sunt o alternativă sanogenă la alte sortimente bogate în uleiuri, arome şi coloranţi’’, mai spune medicul nutriţionist.