Adaugă neapărat bicarbonat de sodiu în apă atunci când prepari acest tip de mâncare. Va fierbe imediat și va ieși mult mai bună

de:
05 iul. 2021
Adaugă neapărat bicarbonat de sodiu în apă atunci când prepari acest tip de mâncare. Va fierbe imediat și va ieși mult mai bună
Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are o multitudine de beneficii, ca să nu mai vorbim de faptul că are și un preț accesibil și se găsește în orice magazin, așa că indicat ar fi să nu îți lipsească niciodată din casă.

Puțini știu însă ce efect are bicarbonatul de sodiu atunci când este adăugat în apa de la fasole. Știm deja că fasolea albă este mai pretențioasă, iar timpul de fierbere durează destul de mult, lucru cam neplăcut, mai ales atunci când dorim mai repede o mâncare caldă.

Efectul bicarbonatului de sodiu

Dacă alegi să adaugi o linguriță de bicarbonat de sodiu în apa în care firbe fasolea, te vei bucura de un efect instant. Tot ce trebuie să faci este ca la a doua apă de firbere să îl adaugi și să amesteci.

Astfel, boabele de fasole vor fierbe mult mai repede, fiind numai bune de gătit, iar tu vei câștiga timp prețios în bucătărie pentru a prepara și alte gustări.

Fasolea nu este singura care reacționează bine atunci când este fiartă alături de o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Efectul bicarbonatului de sodiu asupra boabelor de mazăre

O altă legumă care se înțelege bine cu bicarbonatul de sodiu este mazărea. Cercetătorii americani au efectuat un studiu pentru a afla beneficiile bicarbonatului de sodiu asupra mâncării.

În concluzie, s-a demonstrat că o linguriță de bicarbonat de sodiu ajută mazărea să fiarbă de două ori mai repede decât de obicei. Cum a fost efectuat studiul? Ei bine, a.fost puse la fiert în două vase diferite aceași cantitate de mazăre, iar cea care conținea 22g de bicarbonat a fost gata mult mai repede.

Dacă mazărea fără bicarbonat a fost gata în 17 minute, cealaltă a fiert în doar opt minute. Mai mult de atât, studiile au mai demonstrat că atunci când adăugăm bicarbonat de sodiu, legumele nu își pierd proprietățile în timpul fierberii.