Adaugă sare în cafeaua de dimineață! Ce beneficii are asupra organismului. Este o regulă a bucătarilor

de:
15 mai 2021
Adaugă sare în cafeaua de dimineață! Ce beneficii are asupra organismului. Este o regulă a bucătarilor
Foto: Mike Kenneally on Unsplash

Cafeaua, fie ea cu lapte sau fără, este bine venită la orice oră din zi. Unii dintre noi o consumă alături de o linguriță de zahăr, pe când alții o preferă tare. Puțini știu însă ce se întâmplă dacă adaugă puțină sare în ea. 

Oricât de ciudat ar suna, dacă adaugi sare în cafeaua de dimineață, starea de sănătate va fi mult mai bună, spune  Alton Brown, autorul unei cărți celebre de gătit.

Beneficiile cafelei cu sare

Potrivit acestuia, un vârf de sare adăugat în cafea neutralizează gustul amar și aciditatea și mai mult de atât, îmbunătățește dulceața cafelei în mod natural.

Nu orice tip de sare este însă indicat. Brown recomandă sarea Kosher, care are o granulație mai mare și este și mai puțin procesată decât orice altă sare pe care o achizționăm din comerț.

Astfel, la o ceașcă de apă se adaugă două lingurițe de cafea și un vârf de sare, regula fiinde foarte cunoscută în rândul marilor bucătari. Probabil vă întrebați ce beneficii aduce cafeaua cu puțină sare.

Ei bine, dacă o simplă cană de cafea are beneficii asupra ficatului, a creierului și a inimii, trebuie să știm ce se minuni aduce și sarea. În cazul celor care au lipsă de sodiu, cest truc simplu îi poate ajuta să echilibrezi nivelul electroliților.

Sarea schimbă gustul cafelei

Mai mult de atât, studiile au demonstrat că patru cești de cafea pe zi ar putea duce la o scădere a nivelului de sodiu, deci adăugând sare în cafea, eviți această problemă.

În cazul în care cafeaua este proastă, un vârf de sare i-ar putea da gustul dorit. De asemenea, ea previne producția excesivă de acid gastric care cauzează arsuri stomacale, un motiv în plus să folosești trucul bucătarului.

Dacă ai însă o cafea delicioasă, nu e neapărată nevoie să adaugi vârful de sare. Trebuie să mai știi că dacă ajungi în Turcia este foarte posibil ca bucătarii să folosească acest truc, deci să nu te mire dacă ceașca de cafea pe care o consumi are un gust mai deosebit decât ești obișnuit, pentru că beneficiile ei sunt același, ba chiar ar putea avea și câteva în plus.