Adaugă un strop de bicarbonat de sodiu peste carne și vei avea cea mai mare surpriză. Este secretul pe care-l folosesc marii bucătari

carne
Photo by Emerson Vieira on Unsplash

Bicarbonatul de sodiu este o adevărată minune în bucătărie. Gospodinele îl folosesc foarte des la prăjituri, dar marii bucătari îl adaugă și peste carne. Astfel obțin cel mai delicios gust, iar friptura va ieși extrem de fragedă. Acest praf excepțional are peste 20 de întrebuințări, dar astăzi vom vorbi despre efectul pe care-l are asupră cărnii.

Așadar dacă ai cumpărat de la piață o bucată de carne de vită care pare mai bătrână este evident că după ce o veți găti, veți avea parte de o friptură foarte tare. Același lucru este valabil și pentru carnea de porc. Ei bine, dacă doriți ca această să iasă fragedă și bună, tot ce trebuie să faceți este să presărați bicarbonat de sodiu peste carne.

Cum frăgezim carnea cu bicarbonat de sodiu

Apoi trebuie băgată la frigider și lăsată acolo minim patru ore. Când vă hotărâți să o gătiți ea trebuie spălată bine. Bucătarii avertizează că este extrem de important să o curățați. Abia apoi o puneți la prăjit, fiert sau pe grătar sau în orice alt mod doriți să o preparați.

O altă metodă la fel de eficientă pentru frăgezirea cărnii este să adăugați o lingură cu vârf de bicarbonat în care în care o fierbeți. Imediat ce a dat în primul clocot, se aruncă apa cu bicarbonatul, se spală carnea, iar apoi se continuă prepararea cărnii în funcţie de preferinţe. Sau o mai fierbeți în continuare sau o pregătiți în alt mod, în funcție de ce anume doriți să gătiți.

Bicarbonatul de sodiu este bun și pentru rumenirea puiului. Mai exact, dacă doriți să mâncați câteva copănele sau aripioare de pui crocante, ele trebuie mai întâi frecate bine cu acest praf magic, iar apoi puse la prăjit.

Revista Presei