Adevăratul motiv pentru care în Timişoara se vindecă cei mai mulţi români de coronavirus

CORONA111

A fost descoperit adevăratul motiv pentru care oraşul Timişoara are cel mai prolific spital de boli infecţioase din România. Până acum, 43 de pacienţi internaţi cu coronavirus au fost vindecaţi şi externaţi, rata fiind cu adevărat uriaşă faţă de Capitală sau alte oraşe. Astfel, la Bucureşti s-au vindecat 11 pacienţi, în timp ce la Craiova sunt 3, în Constanţa sunt doi şi la Iaşi doar unul, totalul românilor care au scăpat de tragicul virus fiind 73.

Anunţul medicului timişorean Virgil Musta

Medicul Virgil Musta a explicat de ce în Timişoara se vindecă mai mulţi pacienţi decât în restul ţării. Acesta spune că s-a stabilit de la nivel central o altă schemă de tratament pentru a se studia mai multe variante la nivelul întregii ţări, adăugând că pacienţii primesc două antivirale care de obicei aduc rezultate pozitive în doar câteva zile. „Noi folosim o altă schemă de tratament decât restul țării, dar și conjunctură a fost favorabilă, pentru că pacienții pe care i-am tratat au fost pacienți tineri, fără comorbidități, fără boli asociate, la care teoria spune că evoluția bolii este bună. Schemă pe care o dăm noi este formată din o tabletă cu 2 antivirale, care la 3-4 zile după administrare dau teste negative. Așteptăm două teste negative, după care îi externăm”, a declarat doctorul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Mai multe scheme de tratament, cu mai multe rezultate

„Sunt mai multe scheme testate, cu mai multe rezultate. Împreună cu domnul profesor Streinu-Cercel am stabilit că în centrul nostru să se folosească o anumită schemă. Sunt scheme care sunt studiate la ora actuală în lume. Nicio firmă de medicamente nu are finalizat, la ora actuală, un studiu care să spună această este eficientă unu. Sunt doar încercări, rezultate parțiale, și ne-am ales unul din aceste studii. Ne-am ales acest medicament, îl avem și putem să îl folosim, pe baza faptului că în literatură există studii pe acest medicament și sunt rezultate parțiale favorabile și pe gândirea noastră medicală, care ne-a spus că s-ar putea să avem aceste rezultate favorabile”, a mai explicat medicul.

România, locul 19 în lume privind vindecările de coronavirus

Conform ultimelor date Worldometers, România era luni seară pe locul 19, cu 73 de persoane vindecate, dintr-un total de 180 de ţări, cu privire la numărul persoanelor declarate vindecate. Astfel, procentul de vindecare în ţara noastră este de 12,67%, statistică care aduce România în top 20 mondial.

Revista Presei