Adevăratul motiv pentru care nu ni se spune care este exact tratamentul-minune de la Timișoara

24 mart. 2020
Adevăratul motiv pentru care nu ni se spune care este exact tratamentul-minune de la Timișoara

Două antivirale. Este singurul indiciu care s-a dat despre tratamentul-minune folosit în schema de tratament care a vindecat zeci de bolnavi de coronavirus de la Timișoara. Care este motivul pentru care nu ni se spune care este medicamentul care i-a vindecat pe cei peste 40 de români de coronavirus. 

Într-o intervenție telefonică la Digi24, Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș, a declarat că nu este de acord cu tratamentele arătate public, la televizor. Explicația este una cât se poate de simplă. Românii vor da năvală la farmacii să-ți cumpere respectivele medicamente și le vor lua fără supravegherea medicală, ceea ce ar crea un adevărat haos și o situație care ar scăpa de sub control.

Tratamentul pentru coronavirus trebuie administrat strict sub supraveghere medicală, iar dezvăluirea medicamentelor i-ar determina pe români să nu mai meargă deloc la medic, mai ales că românii sunt recunoscuți pentru apetența de a se trata singuri, la domiciliu, și în alte afecțiuni medicale.

Schema de tratament folosită la Timișoara, în care sunt combinate două antivirale, se dovedește mai eficientă decât cele folosite în Capitală. Ministrul Sănătății, Victor Costache, a explicat, pentru Digi24, că în spitalele din țară în care sunt tratați pacienții cu COVID-19 sunt testate mai multe forme de tratament.

„În țara noastră nu avem încă o experiență pentru tratamentul acestei patologii. Ne inspirăm din studiile făcute în China și probabil, acum ce se realizează în Italia și încercăm să găsim schemele optime pentru pacienții noștri. Neexistând un protocol național de tratament, schemele nu diferă foarte mult. Fiecare spital își alege protocolul pe care îl consideră. Noi suntem în permanentă legătură cu domnul profesor Streinu Cercel de la Institutul Balș, care este și coordonatorul nostru. Împreună hotărâm politica terapeutică a pacienților.

Pentru formele asimptomatice și foarte ușoare, noi folosim o anumită schemă de terapie care diferă puțin de ceea se întâmplă în restul țării. Pentru formele severe și cei care necesită TI folosim aceeași schemă.

Experiența noastră arată că după începerea administrării medicametului în 3 – 5 zile de la administrare s-au negativat. Am așteptat să obținem 2 teste negative consecutive după care am făcut externarea pacienților”.