Adevărul despre Carmen Iohannis! Ce a făcut în copilărie Prima Doamnă

19 feb. 2020
Adevărul despre Carmen Iohannis! Ce a făcut în copilărie Prima Doamnă

Carmen Iohannis îi urmează exemplu preferatei sale, doamna Obama. În paralel, cele două au o căsnicie fericită și par foarte fericite alături de partenerul de viață.

Totuși, Primei Doamne a României îi lipsește ceva. Oare este fericită cu adevărat?

Deși ea și președintele Klaus Iohannis sunt împreună de peste 30 de ani, cuplul nu a reușit să aibă un copil și nici nu a înfiat unul. Șeful statului a vorbit, în trecut despre acest aspect.

Cei doi s-au cunoscut în perioada studenției. Președintele a declarat că soția sa a fost prima și unica sa iubire. De altfel, aceștia s-au și căsătorit.

După absolvirea facultății, cei doi au devenit profesori. Carmen Iohannis este și acum profesoară de limba engleză.

Adoră copiii

Deși nu are un copil și nu a înfiat unul, aceasta adoră copiii și a ales să stea printre ei. Klaus Iohannis a declarat că a investit în case pentru că nu au copii.

„Din păcate, ca să nu înţeleagă cineva că intenţionat nu avem copii, nu avem copii. Nu s-a putut. Şi atunci am avut resurse pentru altceva. Eu mi-aş fi dorit mai mult decât orice să investesc aceste resurse în copiii proprii, dar nu a fost să fie’, a dezvăluit Iohannis.

Acesta a mai spus că s-a ocupat mai mult de cariera sa politică și nu s-a pus problema de a adopta un copil.

„Nu a fost o idee pe care să o luăm în considerare, pentru că acum 20 de ani am decis să intru într-o carieră foarte publică și poate dacă aș fi avut copii, nu aș fi făcut acest pas. Așa, am avut mai mult timp, mai multă energie la dispoziție pentru a mă implica în ceea ce fac în calitatea mea de persoană publică’, a adăugat Iohannis.

Ce hobby-uri avea Carmen Iohannis

Apropiații spun că este o fire prietenoasă și sociabilă. Mai mult, aceasta era pasionată de fotografie.

„Era o fire prietenoasa, sociabila, mergea peste tot cu Klaus, el fotografia tot, e foarte pasionat de fotografie, de aceea nici nu apare in multe ipostaze, pentru ca el le facea!”, spunea o rudă a lui Carmen Iohannis.

Prima Doamnă s-a născut în anul 1960, pe 2 noiembrie, într-o familie greco-catolică din localitatea Sântu, un sat din apropierea orașului Reghin, în județul Mureș.

Aceasta era pasionată de artă, de aceea, a făcut balet și pian. Un model pentru ea este Michelle Obama, soția lui Barack Obama.