Adevărul despre Klaus Iohannis! Nimeni nu știa ce a făcut: Detalii neștiute despre președinte

De ce nu au copii Klaus Iohannis și soția sa, Carmen. Președintele a explicat totul: „Eu mi-aș fi dorit mai mult decât orice…”

Klaus Iohannis a câștigat la finalul anului trecut un nou mandat de președinte. Va fi șef al statului și în următorii cinci ani, dar amănunte din trecutul său au ieșit la iveală abia acum. Nimeni nu știa ce a făcut.

Nimeni nu știa ce a făcut Klaus Iohannis

Sunt secrete despre Klaus Iohannis care abia acum s-au aflat. S-a aflat ce pasiuni și obiceiuri avea președintele în tinerețe. Acesta a participat la cursuri de dans sau la grădinărit.

Pe numele complet, Klaus Werner Iohannis, președintele României este născut în zodia Gemeni. Șeful statului are o statură impunătoare, 1,92m, poartă nr. 45 la pantofi.

Averea acestuia constă în 5 imobile, 91.000 de lei, 9.000 de dolari și 13.500 de euro.

Președintele este un are fan al drumețiilor montane, al mersului pe bicicletă, dar îi place și să cultive trandafiri.

Iohannis a terminat Facultatea de Fizică, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj. Ca și activitate profesională, Iohannis a fost profesor de fizică, inspector şcolar general, primar al Sibiului ales în trei rânduri, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România și preşedintele PNL.

Lucruri neștiute despre Klaus Iohannis

Înainte de alegerile prezidențiale, Iohannis declarase într-un interviu pentru adevărul.ro că familia sa are rădăcini adânci în Transilvania, chiar de 850 de ani.

„Strămoşii mei au venit acum 850 de ani în Transilvania. S-au aşezat în zona Sibiului şi de atunci tot acolo trăim. Nu am nici un strămoş care a venit din altă parte. Acuma, totuşi, pentru ţara noastră, 850 de ani e destul de mult… Şi pot să spun că sunt de aici. Am documente scrise care atestă, cam de la 1500 cu siguranţă, că familia Iohannis a existat în zona Sibiului, mai exact în Cisnădie… Părinţii mei, bunicii mei, străbunicii mei, toţi au fost în zona, şi au trăit în zona Sibiului”, mărturisea el.

De asemenea, președintele susține că nu a avut părinți severi și că nu a fost niciodată certat pe vremea când era școlar.

“Familia mea, indiferent cât mergem în urmă, a fost întotdeauna o familie de condiţie medie, nici bogaţi, dar nici săraci lipiţi pământului”, spune el.

Klaus Iohannis a făcut cursuri de dans și bune maniere, iar în timpul facultății, președintele a stat la camin. Acesta a împărțit o cameră de 15 mp, cu alți 6 studenți. Colegii președintelui îl descriu ca fiind un tip manierat şi politicos.

În 1989, la Revoluție, Iohannis a ieșit și el în stradă, ca restul oamenilor. ” În 1989, am ieşit şi eu în stradă, împreună cu toţi ceilalţi oameni care au urmat imediat semnalul dat la Timişoara”, povesteşte Iohannis.

De asemenea, președintelui îi place să meșterească, repară tot ce e nevoie în casă, grădină şi pivniţă, ba chiar şi-a pus singur gresie şi faianţă.

Un alt aspect legat de familia lui Iohannis este că părinții că au emigrat în Germania după 1989. “Aveau meserii simple: mama soră medicală, tata tehnician la o firmă din Sibiu. Ei au plecat în Germania fiind deja pensionari”, declara Iohannis într-un alt interviu. În prezent, Gustav ­Heinz Iohannis şi mama viitorului preşedinte trăiesc ­într-un orăşel numit ­Würzburg şi-i trimit fiului ciocolată şi cafea de Crăciun.

Klaus Iohannis mai susține că nu a gătit niciodată. „Cred în diviziunea muncii: unii oameni se pricep la gătit, pe când alţii se pricep mai mult la aprecierea mâncării. Eu mă număr printre aceia care apreciază”, a recunoscut primarul Sibiului, care preferă ciorba de perişoare, dar şi mâncarea asiatică.

Timp de 30 de ani, Iohannis a mers la serviciu pe bicicletă. Mai exact, în perioadă în care era profesor, străbătea câte 2 km, indiferent de vreme. Acesta și-a continuat obiceiul și când a ajuns primar al Sibiului.

Revista Presei