Adevărul despre măștile chirurgicale! Ce spun medicii din România

Tot mai mulți români au început să poarte măști chirurgicale pentru a se proteja mai bine de virusul gripal. Cât de mult ne protejează ele și cum trebuie purtate. Medicii români au venit cu o serie de sfaturi pe care trebuie să le știm. 

„Acele măști îi protejează pe ceilalți. Pentru a ne proteja și pe noi, este nevoie de o mască cu un filtru bidrecțional. Totodată, măștile simple au o durată limitată, depinde și cît de repede se îmbibează cu secreții, vapori de apă, aer, dar este bine să le purtăm. Este o măsură suplimentară de protecție.

Pentru o protecție 100% este bine să purtăm măștile etanșe, dublu filtru, dar sunt scumpe. Dacă nu avem o mască, este foarte important să punem mâna la gură, la nas, în momentul când strănutăm.

„Mulți au râs de japonezi”

De altfel, ar trebui să respectăm cele patru regulile simple: să evităm aglomerațiile și contactul cu persoanele bolnave, respectarea regulilor elementare de igienă – șervețel de unică folosință când strănutăm sau tușim, spălatul cât mai des pe mâni pentru că virusul se transmite și prin contact, în al treilea rând să avem un stil de viață sănătos – să mâncăm fructe și legume proaspete, respectarea programului de odihnă, evitarea consumului excesiv de alcool și, un lucru foarte important, evitarea automedicației!”, a declarat doctorul Tudor Ciuhodaru, pentru evz.ro.

„Măștile sunt foarte bune! Mulți au râs de japonezi, văzându-i cu ele prin metrou, însă e o metodă de prevenție”, a spus celebrul medic Mihai Craiu pentru evz.ro.

15 români au murit de gripă 

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 15, a anunţat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultima persoană care a decedat din cauza gripei este o femeie în vârstă de 70 de ani din Bucureşti.

Femeia avea condiţii medicale preexistente, nu fusese vaccinată antigripal şi a fost confirmată cu coinfecţie cu virus gripal tip A, subtip H3 şi tip B.

Loading...

Revista Presei