Adevărul despre paracetamol! Ce efecte are asupra coronavirusului

18 mart. 2020
Adevărul despre paracetamol! Ce efecte are asupra coronavirusului

S-a tot discutat zilele acestea despre paracetamol și ibuprofen. Paracetamolul a fost recomandat de medici, iar în unele țări vânzarea sa a fost restricționată în farmacii.

În Franța, oficialii au decis ca acest medicament să fie suspendat din mediul online. Paracetamolul ajută la combaterea simptomelor cauzate de coronavirus.

Astfel, fiecare persoană va avea dreptul de a achiziționa doar o cutie din farmacie.

„Folosit cu inteligenţă, paracetamolul este un medicament sigur şi eficace”, a subliniat Agenţia Medicamentului (ANSM), relatează AFP.

Ce spun românii?

Președintele Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Adrian Grecu, a dat detalii despre acest medicament.

Paracetamolul are o acțiune limitată, susține acesta.

„Să nu uităm că Paracetamolul este un medicament care se dă fără rețetă, ceea ce se numește OTC (n.r. de la denumirea din engleză „over-the-counter”), ceea ce înseamnă că și acțiunea lui, beneficiul său medical este limitat. Lumea să nu creadă că dacă ia Paracetamol s-a vindecat de coronavirus.

După cum probabil știți, la acest moment, oficial, nu există niciun medicament indicat pentru coronavirus pentru că nimeni nu a a făcut studii pe așa ceva.”, a spus Adrian Grecu.

Nu s-a dovedit nimic

”Totul, în acest moment, este ușor speculativ, e în baza studiilor și administrărilor pe care le-au făcut medicii din China, dar nu e nimic dovedit și confirmat ca indicație, de aceea noi, ca producători, nici nu avem voie să menționăm că vreun medicament funcționează pentru coronavirus.

Este decizia fiecărui medic specialist”, a declarat Adrian Grecu, președintele Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), în direct la B1 TV.