Adevărul despre pateul de ficat! Ce conține acesta: Pericol pentru sănătate

Este alertă printre consumatorii de conserve. Specialiștii fac un anunț extrem de dur. Acest tip de conservă trebuie evitată. Poate produce mari probleme de sănătate. Nu le mai consumați.

Conservele pot produce grave probleme de sănătate

Conservele pot produce grave probleme de sănătate. Ne referim la cele de parte de ficat. Specialiștii spun că acest tip de aliment poate fi extre de dăunător. Resturile de salam şi de piele din care sunt făcute cele mai multe conserve comercializate pe rafturile magazinelor pot cauza, în timp, diverse probleme de sănătate.

Un studiu făcut de Asociaţia Pro Consumatori (APC) arată că pate-ul de ficat se numără printre preferinţele românilor, cu toate că sunt îmbuibate cu aditivi alimentari.

Trei din zece conserve care se găsesc la raft conţin apă din belşug, unul din patru conţin caragen, patru din cinci conţin nitrit de sodiu în timp ce unul din două conserve conţin monoglutamat de sodiu.

„Nitritul se foloseşte de peste 150 de ani, este folosit ca şi conservant, în primul rând pentru că produsele din carne, cum e şi cazul pateului, sunt perisabile. De acest aditiv nu avem cum să scăpăm niciodată, dar el nu este periculos”, a explicat Nastasia Belc, directorul Institutului de Bioresurse Alimentare, conform adevarul.ro.

Specialiştii în nutriţie nu recomandă consumul excesiv de astfel de conserve. Profesorul Constantin Ionescu-Târgovişte, nutriţionist şi diabetolog, spune că „prin acumulare, în timp, evident că pot apărea şi problemele de sănătate, dar asta în cazul persoanelor care consumă zi de zi astfel de produse”, comentând rezultatele studiului.

Potrivit documentului, 52% din conservele de pate sunt cu ficat de porc, iar conţinutul de ficat de porc din conservă variază între 5 şi 46%. Acelaşi studiu arată că 31% din pateuri sunt cu ficat de pui, iar conţinutul de ficat de pui din conservă variază între 9,6% şi 40%.

Loading...

Revista Presei