Adevărul despre proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc: Premeditat, o spun fără nici o reţinere

hartaromania12321-465×215 (1)

Liderul PSD Marcel Ciolacu a transmis recent o reacţie importantă după ce proiectul privind Ţinutul Secuiesc a fost scos din nou la suprafaţă. Omul politic spune că proiectul privind autonomia a fost fost unul indus, cu substrat electoral.

Atac la Iohannis după proiectul de lege

Marcel Ciolacu afirmă că scandalul legii privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost unul indus, acuzându-l pe Iohannis că el a coordonat totul.

„Din 2004, acest proiect de lege se tot depune în Parlamentul României. Acum este depus pentru a cincea oară. Este acelaşi. Este identic, nemodificat nici o virgulă din el. El periodic se depune. Şi întotdeauna este scos când este o criză. El a fost şi pe timpul lui Adrian Năstase, şi a lui Bogdan Olteanu, şi a lui Valeriu Zgonea.

Tot timpul este scos când e nevoie de un scandal”, explicat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Ciolacu ameninţă cu documente oficiale

„În decembrie am trimis, normal, cum este uzanţa, prin secretariatul general al Camerei, documentele Guvernului, să ni se dea punctul de vedere al Guvernului.

Guvernul ne-a spus că ne roagă, nu numai pentru acest proiect, să nu mai introducem proiecte pe ordinea de zi – am adresele respective, adică nu vorbesc fără documente la ce spun – pînă nu vin şi el cu punctul lui de vedere. Şi de aici proiectul a intrat în Biroul Permanent, s-a trimis la comisii, la Comisia de administraţie, unde după trei săptămîni ni s-a dat un raport de respingere, votat în unanimitate.

Punctul de vedere al Guvernului a venit după data de 25 martie cînd proiectul a trecut tacit de Camera Deputaţilor. În acel moment, procedural, el este înaintat Senatului. Acest lucru gîndiţi-vă că s-a întîmplat acum o lună şi jumătate.

Deci nu este un proiect acum descoperit de preşedintele României, cum că „Domnule, deodată a trecut de Camera Deputaţilor tacit”. Tacit a trecut de Camera Deputaţilor acum o lună şi jumătate.

Vreau să vă spun că atât eu, cât aproape toţi colegi din Parlament, am primit în jurul orei 22.00 această informaţie pe telefoanele mobile, pe WhatsApp. (…) Pe toate grupurile de parlamentari, la prieteni. Ei a fost un lucru concentrat, pregătitor pentru această declaraţie a preşedintelui. Premeditat. Pot s-o spun fără nici o reţinere”, a adăugat Ciolacu.

Citește și:

Revista Presei