Adevărul despre varza murată! Ce se întâmplă în corpul nostru după ce o consumăm

varza_76378600

Varza murată este un adevărat leac. Puțini ne-am gândit ce proprietăți are această și ce efecte are asupra organismului nostru în momentul în care o consumăm.

Se pare că varza murată are bacterii benefice organismului. Mai mult, aceasta conține vitamina C, substanțe care luptă împotriva celulelor canceroase și este un bun probiotic. Mai exact, substanțele conținute împiedică dezvoltarea tumorilor, activând enzimele care neutralizează substanţele cancerigene.

Bolnavii pot consuma liniștiți varză murată

Varza murată este mai sănătoasă decât cea proaspătă pentru că conține vitamine precum: B1, B2, B3, B6, B9 și vitamina B12. De asemenea, varza murată conține și vitamina U, vitamină ce protejează mucoasa tractului gastro-intestinal, contribuind la tratarea ulceraţiilor.

Varza murată, bună pentru durerile de cap!

Cei care au dureri insuportabile de cap pot consuma jumătate de pahar de zeamă de varză murată, de trei ori pe zi. Mai mult, durerea de cap poate fi diminuată cu varză murată. Aceasta se învelește în tifon şi se aplică în spatele urechilor şi pe tâmple.

Cei care suferă de hemoroizi pot consuma câte 100 ml de moare încălzită, de 3 ori pe zi, înainte de masă.

În cazul în care ești constipat, poți bea liniștit zeamă de varză. Aceasta reglează flora intestinală, detoxifică şi ajută la eliminarea reziduurilor din colon.

Revista Presei