Adevărul despre varza roșie! Ce se întâmplă în organismul nostru când o consumăm

Medicii americani spun adevărul despre varza roșie! Ce se întâmplă în organismul nostru atunci când o consumăm? Are efecte la care puțin vă gândeați.

Varza roșie este foarte sănătoasă. Consumată crudă, murată sau sub formă de suc, aceasta are efecte miraculoase. Conține antioxidanți care țin departe virozele și gripa.

De asemenea, sucul de varză roșie poate scădea tensiunea arterială, datorită conținutului său de acid folic. Varza roșie murată face bine intestinelor noastre. Un studiu efectuat la Universitatea Harvard (SUA) arată că acidul folic sau vitamina B9 scade riscul aparitiei hipertensiunii arteriale.

Potrivit prof. dr. Michael Hirt, coordonatorul proiectului, acidul folic are capacitatea de a scadea nivelul homocisteinei, un aminoacid produs de ficat. Un nivel ridicat al acestui aminoacid afecteaza vasele sangvine si creste riscul de boli coronariene si atac de cord cu 60% la barbati si cu 80% la femei.

Eficienta acidului folic in prevenirea afectiunilor cardiovasculare creste daca este asociat cu vitaminele B6 si B12. Acidul folic se asimileaza cel mai bine din alimente: ficat, lapte, branzeturi, spanac, varza alba, varza rosie, salata verde, broccoli, citrice, alune. Pentru a ne asigura necesarul zilnic de acid folic putem sa mancam trei sau chiar mai multe portii de salata din legume verzi. In cazul suplimentelor vitaminice insa, nu trebuie sa depasim doza de 1.000 de micrograme.

Varza roșie ajută și sistemul muscular și pentru sistemul nervos, fiind bogată în vitamine și minerale, aceasta stimulează sistemul nervos central, fitohormoni, care intensifică procesele de regenerare din organism.

Varza roșie are efect adaptogen și anti-oboseală

Antocianii, adică pigmenții roșii din varză, previn și combat degenerarea celulelor din sistemul nervos central. Consumați o salata de varză roșie pe timp de iarnă! Va întări sistemul imunitar.

Mai mult, varza roșie are antiinfecțios și antiinflamator. Aceasta ajută la o vindecare mai rapidă a arsurilor și previne formarea cicatricelor cheloide.

Conținutul său de vitamina C și alți antioxidanți împiedică oxidarea colesterolului pe artere și formarea plăcilor de aterom.

Loading...

Revista Presei