Adevăruri nespuse despre despre CTP! Ce studii are acesta de fapt, care este numele lui real și de câte ori a divorțat până acum! Cine este actuala iubită

cristian tudor popescu

Născut pe 1 octombrie 1956, Cristian Popescu a fost crescut de mama și bunica sa. Părinții săi au divorțat încă înainte ca el să vină pe lume, astfel că nu a beneficiat deloc de sfaturile tatălui său. A fost un elev bun, iar în anul 1981 a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București, obținând diploma de inginer.

Pentru opinia publică el este cunoscut ca jurnalistul Cristian Tudor Popescu, însă numele său real este Cristian Popescu. El și-a adăugat prenumele tatălui, Tudor, în urma unei înțelegeri pe care a făcut-o cu poetul Cristian Popescu care presupunea ca primul dintre cei doi care va publica un text să își păstreze numele, iar celălalt să facă o schimbare care să îi deosebească. Și astfel a apărut CTP.

Deși nu pare, Cristian Tudor Popescu este un adevărat Don Juan. A divorțat deja de patru ori, iar în urmă cu doi ani paparazzi l-au surprins împreună cu iubita sa, cu 20 de ani mai tânără, mergând la spa. Nu se știe cu exactitate dacă cei doi mai sunt și astăzi împreună.

Jurnalistul are și doi băieți din căsniciile eșuate. Dacă fiul cel mare nu i-a creat probleme și și-a construit propia firmă, ei bine cel mic a avut nevoie de trei încercări doar ca să treacă de bacalaureat.

Cum a ajuns CTP din inginer jurnalist

În anul 1991, acesta reușește să se angajeze la cotidianul Adevărul că redactor șef adjunct (1991-1996) și apoi ajunge chiar redactor șef (1996-2005). El a coordonat simultan și Adevărul literar şi artistic între anii 1996-2000. În anul 2004 demisionează de la cotidianul Adevărul alături de alți 81 de jurnaliști și, împreuna cu Mircea Dinescu, fondează ziarul Gândul, care ulterior a ajuns la Adrian Sârbu, iar acum la Radu Budeanu, fondatorul CanCan și Ciao.

În martie 2003, CTP este ales președinte al Clubului Român de Presă, dar demisionează din această funcție în noiembrie 2006, pe motivul „mercenarilor din presă româneasca”.

În februarie 2007, jurnalistul candidează din nou la aceași funcție pentru încă un an și este votat cu 113 voturi pentru, 16 împotriva şi 8 abţineri.

Revista Presei