Adio Mercedes așa cum îl știm! Compania anunță schimbări majore în ceea ce privește producția autoturismelor

mercedes masini

Mercedes nu mai vrea să investească în dezvoltarea motoarelor clasice, adică a celor cu combustie internă. Reprezentanții companiei au anunțat că prioritatea lor numărul 1 acum este automobilul electic. 

„Concernul auto abandonează investițiile în motoarele pe benzină și motorină și se concentrează pe dezvoltarea automobilelor electrice“, a fost anunțul  lui Markus Schaefer, șefului departamentului de dezvoltare al gigantului din Germania.

Acesta a mai spus pentru publicația de specialitate Auto Motor und Sport că Daimler va schimba strategia de pe acum și că planul companiei este de a se concentra pe investiții în baterii și automobilelor electrice.

Și alți producător se concetrează pe mașinile electrice

Germaniei și a Uniunea Europenă au insistat foarte multe pe reducerea emisiile de dioxid de carbon, astfel că producătorii de mașini au început unul câte unul să se concentreze pe dezvoltarea mașinilor electrice. Totuși Mercedes a precizat că generația actuală de motoare cu combustie internă va rămâne în producție pentru o perioadă nespecificată.

Daimler este ultima dintr-un șir de companii care au anunțat că se concentrează pe automobilele electrice, scrie Auto Motor und Sport, amintind de Volkswagen și Volvo. Dar probabil în viitorul apropiat, din ce în ce mai mulți producători de mașini vor veni cu astfel de anunțuri. Deocamdată piața mașinilor electrice este la început și crește încet.

Revista Presei