Adrian Streinu-Cercel, dezvăluiri fără precedent pentru coronavirus! Ce se întâmplă la frig

26 mart. 2020
Adrian Streinu-Cercel, dezvăluiri fără precedent pentru coronavirus! Ce se întâmplă la frig

Cunoscutul doctor Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, a transmis recent că vremea rece care s-a instalat în majoritatea regiunilor din România ar putea ducă la o încetinire a noului coronavirus. Conform cunoscutului medic, din ultimele informaţii, clima mai rece ”influențează în bine din două considerente”. Un strat consistent de zăpadă ar fi putut salva România.

Anunţul făcut de Adrian Streinu-Cercel

”Primul este că dacă se depune un strat de zăpadă, acest strat de zăpadă va trebui lăsat pe jos, nu va trebui adunat. Este cel care poate să ne salveze în momentul de față și să decontamineze o suprafața foarte mare și să se evite răspândirea virusului în natură. Un al doilea aspect este că acela se pare că acestui virus, deși ar trebui să îi placă frigul, nu prea îi place frigul. Ca atare e posibil să avem o încetinere a răspândirii lui, ceea ce ne va permite nouă, în sistemul de sănătate, să mai facem un pas în plus în tratarea acestor pacienți”, a transmis Streinu-Cercel la TVR.

Avertismentul lui Cercel privind igiena

Managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” a explicat că în momentul de față România este într-o fază de transmitere comunitară a bolii, mai exact, de transmitere locală spre comunitară. Acesta este motivul pentru care Streinu-Cercel a revenit asupra sfaturilor autorităților ca oamenii să își limiteze contactul cu alte persoane şi le-a transmis românilor să aibă grijă la igienă.

”Dacă vom sta în case, vom trece cu bine peste asta. Dacă nu, vom asista și noi la ceea ce este acum în Italia”, a avertizat Streinu-Cercel.  A continuat spunând că ”problema ține de igienă”. ”Apa și săpunul vor dicta dinamica acestei pandemii. Cât stă virusul, cât nu stă virusul pe diferite suprafețe este mai puțin important. Important e ce facem cu mâna noastră. Dacă ne spălăm pe mâini cu apă și săpun, dacă ne spălăm fața cu apă și săpun. Atunci decontaminăm tot ce atingem și virusul nu se poate aciua în trupul nostru”, a explicat Streinu-Cercel.