Adrian Streinu Cercel revine! Noi reacții grave la COVID-19. Atenție la medicamente

15 mai 2020
Adrian Streinu Cercel revine! Noi reacții grave la COVID-19. Atenție la medicamente

Nu vă tratați singuri de COVID-19 și mai ales nu urmați tratamente indicate pe internet. Medicul Adrian Streinu Cercel a dat noi explicații pertinente într-o intervenție la Antena 3. Managerul de la Matei Balș a precizat că fiecare medicament are o limită a eficienței în acest moment.

Mulți dintre pacienții care au fost infectați cu coronavirus pot avea nevoie de o perioadă de recuperare chiar și de două sau trei luni după infectare. De altfel, medicul Virgil Musta de la Timișoara a transmis deja că vrea să cheme înapoi vindecații pentru a le aplica noi proceduri de recuperare.

„Cei care fac Covid-19 pot să facă și determinări secundare la nivel encefal și să genereze encefalite, care apoi necesită perioade de recuperare de 2-3 luni de zile. Noi suntem într-un context epidemic cât se poate de larg în care toată lumea învață. Știm enorm de multe date, am putut să le coroborăm cu alte infecții virale care aveau un tablou asemănător”, a declarat profesorul Adrian Streinu Cercel.

Este Remdesivir un medicament minune?

Medicul a vorbit și despre celebrul medicament american Remdesivir, despre care s-a scris mult în mass media și prezentat ca un medicament minune. Mai bine de 100 de pacienți din diverse țări ale lumii, tratați cu acesta s-au vindecat. Toți aveau forme grave de coronavirus. Doar două persoane contaminate și tratate cu acest medicament inovativ au murit.

„Pe patru pacienți s-a folosit Remdesivir până acum și azi pe al cincilea. Sunt mult mai bine acum. Toate aceste terapii nu sunt spectaculoase, dar dacă obțin o îmbunătățire de 20% de pe o zi pe alta e wow.

Această terapie se dă numai la pacienți care sunt ventilați mecanic. Așa e protocolul la noi. Când va veni și protocolul de la OMS, atunci vom avea o administrare mai mare a acestui preparat. Dar în momentul de față, avem pe pacienți care sunt severi și care necesită ventilație. Avem doza completă pentru fiecare pacient în parte”, a spus profesorul Streinu Cercel.