Aghiasma are cu adevărat proprietăți miraculoase! Ce au descoperit oamenii de știință?

aghiasma

Aghiasma are cu adevărat proprietăți miraculoase, au exclamat oamenii de știință după mai multe teste pe care le-au realizat. Totuși, motivele pentru acest lucru s-ar putea să nu fie la fel de „miraculoase”.

Aghiasma provine din grecescul „aghiasmos” și înseamnă sfințire. Această licoare este folosită de creștini ca mijloc de purificare sprirituală și poate, conform credinței, să vindece trupul și mintea de boli.

Ce au descoperit oamenii de știință este că aghiazma nu se strică pentru un timp foarte îndelungat. De ce nu se strică și nici nu prinde miros aghiasma?

Aghiasma are cu adevărat proprietăți miraculoase! Ce au descoperit oamenii de știință? Nu se strică timp îndelungat

Ei bine, potrivit oamenilor de știință, motivele ar fi două. În primul rând, aceasta se păstrează nealterată datorită proprietăților antiseptice ale uleiului volatil din mănunchiul de busuioc, precum și datorită ionilor de argint (cu acțiune antiseptică dovedită) ce trec în apă din agheasmatar – vasul de argint în care se prepară aghiasma.

„Pe de altă parte, teoria creștin-ortodoxă ȋmbrățişează ideea că aghiasma rămâne nealterată prin faptul că este ‘’sfințită’’, prin folosirea ei în ritualul religios. Însă un astfel de tratament special nu este aplicat întotdeauna.

De multe ori, apa e sfințită în vase de plastic, iar preoții, uneori cu mâna goală, alteori cu o cruce de lemn, binecuvântează apa în timpul slujbei,” notează topremediinaturiste.ro.

Citește și:

Revista Presei