Ai această grupă de sânge? La ce boli ești expus

05 mart. 2020
Ai această grupă de sânge? La ce boli ești expus

O persoană poate avea una dintre cele patru grupe de sânge: A, B, AB si O. Deșii unii nu o știu, aceasta este foarte importantă pentru a ști cui trebuie să-i donezi sânge sau de la cine să primești.

Grupa de sânge contează și pentru a ști alte lucruri despre tine. Știind grupa de sânge poți să afli la ce boli ești predispus sau ce regim alimentar indicat.

Peter J. D’Adamo, susţine de mai mulţi ani ideea că alimentaţia trebuie personalizată în funcţie de grupa sanguină. Totuși nutriționiștii neagă acest lucru.

Dieta pentru grupa AB

Potrivit sfatulmedicului.ro, cei care au grupa AB ar trebuie să consume:

– dieta persoanelor cu grupa sanguina AB-4 este o combinatie intre regimul alimentar al grupelor A-2 si B-3;
– se evite consumul de cafeina si alcool, mai ales in situatii de stres;
– alimente recomandate: tofu, fructe de mare, produse lactate (iaurt si kefir), mazare, fasole si alte legume proaspete. Aceste alimente vor fi consumate mai ales daca se doreste scaderea in greutate;
– peste cu proprietati maxime: somon, sardine, ton;
– nucile si semintele pot fi consumate numai in cantitati reduse.

Risc de cancer

Potrivit studiilor, grupa de sânge înfluențează apariția unor anumite tipuri de cancer, a problemelor de fertilitate si a ulcerului stomacal.

De exemplu, grupa AB are mari probleme cu memoria. Persoanele cu această grupă au probleme de dicție și de atenție. Cauza ar fi nivelul proteinei de coagulare. Aceasta este cunoscută drept factor VIII de coagulare. Proteina poate reduce calitatea fluxului sangvin la nivelul creierului și, implicit, poate duce la tulburări cognitive.

Persoanele care au grupa AB sunt mai predispuse la a face cancer la stomac. Acesta este mai frecvent cu 26% decât la persoanele care au alte grupe de sânge.

Mai mult, acestea sunt predispuse și la bli de inimă. Oamenii cu grupa AB pot dezvolta afecțiuni cardiace. De asemenea, cei cu AB pot avea tulburări de comportament.