Ai acest simptom? Nu îl neglija deloc! Iată care ar putea fi cauzele. Puțini știu când se poate agrava

de: Ana Toma
20 ian. 2021
Ai acest simptom? Nu îl neglija deloc! Iată care ar putea fi cauzele. Puțini știu când se poate agrava

Cei care au acest simptom trebuie să fie foarte atenți. Deși în primă fază pare a fi ceva normal, dacă durează mai mult de două trei zile, situația poate deveni mai gravă decât te aștepți.

Dacă ai vocea răgușită de mai mult de patru zile, probabil a venit momentul să te gândești bine care ar putea fi cauzele. Este un singur pas de la răgușeală la pierderea vocii.

Care ar putea fi cauza

În cazul în care nu știai până acum, pierderea vocii reprezntă o problemă la nivelul corzilor vocale. Cu alte cuvinte, acestea nu mai vibrează corect. Nu este îngrijorător dacă stai două sau trei zile fără voce, însă în cazul în care acest lucru durează mai bine de o săptămână, există posibilitatea ca corzile tale vocale să fie destuld e afectate.

Cauzele sunt destul de multe. De la noduli sau polipi până la factorii externi. În cel mai rău caz, se ajunge la o intervenție chirurgicală urmată de un repaos vocal, însă sunt și cazuri mai fericite totul se poate rezolva de la sine.

Dacă te întrebi care sunt factorii care ar putea duce la pierderea vocii, ei bine, aceștia sunt:

  • aerul conditionat;
  • fumatul;
  • cafeaua;
  • ciocolata;
  • condimentele;
  • băuturile racoritoare.

Acum probabil te întrebi cum acționează ele și cum de este posibil să rămâi fără voce. În cazul în care nu știai, toate aceste alimente, sau factori externi favorizează refluxul gastroesofagian și usucă gâtul care devine iritat, iar de aici apar și problemele.

Cea mai sensibilă perioadă

Există de asemenea și o perioadă sensibilă pentru corzile tale vocale. În perioada iernii, datorită schimbărilor bruște de temparatură dintre interior și exterior, pot apărea diferinte infecții precum rinofaringita sau laringita.

Pentru a evita astfel de situația, specialiștii recomandă un tratament pentru întărirea sistemului imunitar. Dacă sistemul tău imunitar lucrează bine, atunci vei fi mult mai protejat în fața acestor factori externi.

Pe de altă parte, dacă te trezești cu un astfel de simptom dimineața, acest lucru ar putea fi o problemă datorată fumatului. În cazul în care nu știai până acum, fumatul usucă, dar și irită corzile vocale. De asemenea, refluxul refluxul gastroesofagian poate fi și el de vină, dat fiind faptul că este favorizat de tutun, alcool sau cafea.

Cum poț scăpa de răgușeală

Dacă răgușeala nu te lasă de câteva zile, poți încerca remedii naturale pentru a scăpa de aceast simptom neplăcut. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să optezi pentru gargara cu sare. Deși pare greu de crezut, făcută în fiecare dimineață, ar putea rezolva această afecțiune.

Ceaiul cu miere și lămâie este o altă opțiune. Mierea este cunoscută pentru beneficiile sale asupra organismului, iar lămâia este bogată în Vitamina C.

Un alt remediu folosit chiar și de bătrâni este ceaiul de mușețel, sau de tei. Mare atenție când îl beți, nu trebuie să fie nici prea fierbinte, dar nici rece.