Ai baut prea mult alcool? Leacurile care te scapa de probleme si mahmureala

alcool

În perioada sărbătorilor unii dintre noi bem prea mult alcool. Pentru a scăpa de probleme te învățăm mai multe trucuri. Ce trebuie să facă când bei alcool, dar și cum să eviți durerile de cap.

Trebuie să bei cu cap şi, mai ales, cu măsură! În caz contrar, vei avea de suferit a doua zi.

Ce se întâmplă când consumi alcool

Efectele alcoolului în organismul tău nu sunt dintre cele mai fericite, ba dimpotrivă. Acesta este metabolizat cu mare greutate de ficat, obosindu-l şi generând toxine. Mai mult, alcoolul îngreunează digestia şi predispune la îngrăşare. O doză de bere are cel puţin 200 de calorii, tot atât un pahar de vin roşu dulce, iar 100 ml de gin are 265 de calorii. O mâncare consumată alături de alcool îngraşă şi mai tare. Medicii recomandă consumul de alcool la distanţă de o oră de masă, nu combinat cu mâncăruri grele, prăjite, sau cu dulciuri.

Cum apare mahmureala

Un alt efect al alcoolului este acela că deshidratează mult organismul. Aceasta este principala cauză a durerilor de cap şi ale senzaţiei de gură uscată care apar a doua zi.

Nu combina alcoolul cu mâncarea, pentru a nu îngreuna digestia, dar nici nu-l bea pe stomacul gol. În caz contrar, ajunge imediat în sânge, iar tu te vei îmbăta mai repede. E bine să mănânci ceva cu o oră înainte de a bea un pahar.

Pe parcursul serii, alternează mâncarea cu băutura. Astfel, încetineşti absorţia rapidă a alcoolului în sânge şi protejezi stomacul. Consumă băuturi mai slab alcoolizate şi nu le combina. Poţi bea în aceeaşi seară vin, bere şi ţuică, însă doar la distanţă între ele şi nu pe stomacul gol. Nu uita să mai bei şi apă. Corpul are nevoie să se hidrateze şi să proceseze alcoolul.

Leacuri de după beţie

Dacă totuşi a doua zi te simţi rău, nu merge pe principiul „cui pe cui se scoate” şi să te dregi tot cu alcool. Vei înrăutăţi situaţia. Cea mai indicată e apa. Mănâncă ceva uşor ca să nu-ţi mai oboseşti ficatul cu alimente prea grase.
Nu bea mai mult de o cafea dimineaţa pentru că şi ea deshidratează. Mierea e un leac natural remarcabil. Zeama de varză te pune şi ea pe picioare pentru că ajută la metabolizarea alcoolului şi la eliminarea toxinelor.

Revista Presei