Ai băut și vrei să te urci la volan? Iată în cât timp iese de fapt alcoolul din organism și ce trebuie să faci ca să te trezești mai repede

sofer-650×435

Sfaturi extrem de importante și de luat în seamă pentru toți șoferii! Ce trebuie să știi dacă ai băut de Sărbători. Îți spunem noi în cât timp iese alcoolul din organism și cât timp nu ai voie să conduci.

Dacă ai băut la masa de Sărbători și vrei să conduci apoi gândește-te de două ori. Te supui la pericole pe tine, dar și pe ceilalți.

În cât timp iese alcoolul din organism

Alcoolemia este denumirea cantităţii de alcool aflată temporar în fluxul sanguin al unei persoane. Putem avea alcoolemie din aerul expirat, din probe de sânge sau din probe de urină. Unul dintre cei mai importanţi factori în stabilirea perioadei necesare corpului să elimine alcoolul este greutatea.

Pentru a putea estima în cât timp iese alcoolul din organism trebuie să stabilim o greutate medie a bărbatului. Aceasta va fi de 80 de kilograme şi vă vom oferi unele exemple de situaţii:

Dacă un bărbat bea o bere (500 ml, cu 5% alcool) într-o jumătate de oră, alcoolul va fi eliminat din organism complet de trei ori mai greu decât atunci când o bere se bea în aproximativ o oră. Timpul necesar unui astfel de proces ar fi undeva la 2 ore, triplându-se dacă berea este consumată în doar 30 de minute.

În ceea ce priveşte vinul, 250 de ml consumaţi în jumătate de oră, se vor elimina complet din organism în aproximativ 2 ore şi 15 minute, în timp ce dacă aceeaşi cantitate este consumată într-o oră, este nevoie de puţin peste o oră ca alcoolul să se elimine complet din organism.

La băuturile spirtoase băute într-o jumătate de oră, 50 de ml de alcool cu concentraţie de 40% se elimină în aproximativ 1 oră jumătate.

În cazul femeilor, o să stabilim greutatea medie a acestora la 60 de kilograme:

Dacă o femeie consumă o bere într-o oră, are nevoie de aproximativ două ore şi 20 de minute ca alcoolemia ei să revină la 0. dacă berea se consumă mai rapid, în doar 30 de minute, timpul necesar este ceva mai mare de 7 ore.
În cazul vinului, 250 de ml sunt eliminaţi complet în aproximativ 3 ore şi 20 de minute dacă el este consumat în aproximativ o oră, dar dacă se bea mai rapid, răspunsul la întrebarea în cât timp iese alcoolul din organism este aproximativ 6 ore.

50 de ml de băutură spirtoasă cu o concentraţie de 40% alcool, eliminarea acestuia se face în aproximativ 2 ore, urmând ca în cazul în care cantitatea e dublată la 100 de ml, timpul necesar eliminării să crească şi el la 4 ore şi jumătate.
În cât timp iese alcoolul din organism

Organismul uman este capabil să dizolve în fiecare oră o cantitate de alcool egală cu 10 ml sau 8 grame de alcool pur. Rinichii elimină aproximativ 5% din alcoolul consumat prin urină. Un truc poate fi acela să consumaţi foarte multă apă.

Daca alcoolmetrul polițistului afişează sub 0,4 mg alcool pur în aerul expirat vei plăti doar o amenda. O diviziune peste 0,4 te va obliga să îţi măsori nivelul de alcool în sânge.

O valoare peste 0,8 g alcool la litrul de sânge te aruncă în categoria infractorilor cu o pedeapsă între 1 până la 5 ani, conform click.ro.

Revista Presei