Ai deficit de fier? Iată care sunt simptomele. Multă lume nu știe care este cauza

de: Ana Toma
26 feb. 2021
Ai deficit de fier? Iată care sunt simptomele. Multă lume nu știe care este cauza
Durere de cap, oboseală

Probabil ai mai auzit până acum câte ceva despre deficiența de fier. Multe persoane se confruntă cu această problemă, numită și anemie însă puțini știu că suferă de ea și cum se manifestă. 

Spre deosebire de alte afecțiuni, deficitul de fier duce la simptome destul de neplăcute care ne pot afecta activitățile zilnice.  Totul depinde însă de gravitatea afecțiunii, dar și de vârsta persoanei care suferă de această deficiență. 

Oboseala poate fi un simptom

Oboseala neobișnuită este unul dintre principalele simptome pe care foarte multă lume nu îl ia în seamă. Cum se explică? Ei bine, este vorba despre acea oboseală care nu dispare nici după un somn lung și nici după zile la rând de odihnă, scrie doctorulzilei.ro.

Cu alte cuvinte, persoanele care se confruntă cu o astfel de afecțiune ar trebui să meargă la medic pentru a afla dacă suferă sau nu de un deficit de fier. 

O piele deschisă la culoare, sau palidă, este un alt semn că organismul nostru are nevoie de fier. În cazul în care nu știai până acum, hemoglobina conferă sângelui culoarea roșie, dar deficitul de fier poate face sângele mai puțin roșu. Acest lucru face ca pielea să arate palidă și mată. 

Dureri de cap și amețeli

Te confrunți cu dureri de cap și amețeli? Este posibil să suferi de o deficiență de fier, asta pentru că din cauza deficitului, oxigenul nu ajunge suficient de mult la creier, acest lucru cauzând durerile de cap. 

Bătăile neregulate ale inimii sunt și ele un simptom. Care este legătura? Ei bine, nivelurile scăzute de hemoglobină înseamnă că inima trebuie să lucreze foarte mult pentru a transporta oxigenul către alte părți ale corpului, ceea ce poate duce în continuare la bătăi neregulate ale inimii.

Pe lângă vizita la medic, un lucru important care trebuie făcut este adăugarea în meniul zilnic a alimentelor bogate în fier. De asemenea și suplimentele alimentare sunt o soluție atunci când deficitul de fier este destul de mare.