Ai imunitatea scăzută? 3 semne care îți spun că ceva e în neregulă cu organismul tău

raceala

Suntem în perioada toamnei, iar schimbările de temperatură din ultimele zile ar putea aduce schimbări mari în ceea ce privește sistemul imunitar al unei persoane. În cazul în care te confrunți cu mai multe dintre aceste trei simptome, înseamnă că coprul tău are o imunitate scăzută

Există mai multe motive pentru care sistemul imunitar al unei persoane este scăzut. Acest lucru poate fi cauzat de consumul de alimente sărace în vitamine, lipsa somnului și de multe ori, de un nivel ridicat de stres.

În cazul în care nu știai, acești factori externi pot epuiza lupta organismului tău împotriva anumitor boli, iar singurul lucru pe care îl poți face pentru a rezolva această problemă este să faci o serie de modificări ale stilului tău de viață.

Iată trei semne care îți transmis că sistemul tău imunitar este scăzut.

Ai mâinile și picioarele reci

Probabil ai auzit de multe ori că degetele reci de la mâini și picioare sau nasul arată faptul că vasele de sânge sunt inflamate. De multe ori pielea din aceste zone poate deveni albă, apoi albastră atunci când ești expus la frig.

Problemele sistemului imunitar pot provoca toate acestea, dar la fel pot face și alte lucruri, inclusiv fumatul, unele medicamente și afecțiunile care afectează arterele.

Te simți foarte obosit 

Oboseala excesivă este un alt semn al organismului tău. Deși ar putea exista zeci de motive pentru care să te simți obosit, un sistem imunitar slăbit ar putea fi unul dintre ele, mai ales dacă simptomele sunt vagi, cum ar fi dureri de articulații, probleme la stomac și apetit scăzut.

Acestea sunt simptome nespecifice ne avertizează cu privire la faptul că organismul este degradat și, în unele cazuri, sistemul imunitar luptă împotriva propriilor organe din corp, cunoscut sub numele de afecțiune autoimună.

Răcești mai des

Poate că ți s-a întâmplat de multe ori să răcești, să te refaci, iar apoi să o iei de la capăt. Dacă prinzi fiecare răceală care circulă, înseamnă că organismul nu mai poate lupta atât de bine încât să combată în mod regulat germenii la care este expus.

Totuși, o răceală severă poate să nu fie motiv de îngrijorare, dar mai mult decât atât poate fi un semn care îți arată că organismul tău are un sistem imunitar scăzut.

Citește și:

Revista Presei