Ai mătreață și nu știi de la ce? Iată ce afecțiuni ascunde acest lucru

13 nov. 2019
Ai mătreață și nu știi de la ce? Iată ce afecțiuni ascunde acest lucru

Mătreața este una dintre problemele care ne-a dat bătai de cap cel puțin o dată în viață. Foarte multe persoane se confruntă cu acest disconfort, spunem disconfort pentru că este foarte urât ca fulgii albi să se vadă pe haine.

DeȘi ni se pare un lucru, în același timp, normal, medicii recomandă să mergeți la dermatolog înainte de a face ceva pentru a scăpa de mătreață.

Atunci când mătreața este foarte multă sau este însoțită de descuamări ale scalpului, este necesar să cereți opinia unui medic specialist.

Stresul poate duce la apariția mătreții. Acesta creştere cantitatea de hormoni masculini din sânge și sporesc producția de sebum. Astfel, părul devine foarte gras sau apare mătreața.

Mătreața și descuamarea pot indica apariția mai multor boli precum: dermatita seboreică, eczeme, psoriazisul sau vitiligo.

Când cojile sunt groase şi au o tentă gălbuie semnalează o dermatită seboreică, situaţie extrem de comună, atât la copilul mic, dar şi la persoanele adulte, în condiţiile în care fiecare persoană trece cel puţin o dată prin viaţă prin această problemă”, potrivit dermatologului Mihaela Leventer.

„Şampoanele antimătreaţă sunt doar adjuvante. Pentru un rezultat bun nu trebuie folosite ca unice soluţii de tratament când vorbim de situaţiile patologice, ci în completarea tratamentelor personalizate în funcţie de afecţiune”, adaugă medicul Mihaela Leventer.