Ai o cădere nervoasă? Iată semnele care îți arată în ce stare te afli. Psihologii avertizează

de: Ana Toma
01 iul. 2020
Ai o cădere nervoasă? Iată semnele care îți arată în ce stare te afli. Psihologii avertizează

De multe ori ne simțim la capătul puterilor din cauza stresului însă când poate fi considerat acest lucru o ”cădere nervoasă”? Psihologii consideră că această stare este destul de greu de depistat și vin cu explicații pe care orice persoană trebuie să le știe. 

Potrivit time.com, există mai multe semne care indică faptul că te afli în timpul unei căderi nervoase.

„O cadere nervoasa este situatia in care se afla o persoana care a ajuns la o epuizare pe plan psihologic, o stare in care persoana in cauza nu poate functiona in limitele sale normale din cauza stresului coplesitor,” este de parere Erin Engle, profesor de psihologie si psihiatrie in cadrul Universitatii Columbia din New York.

Anxietatea si depresia

Anxietatea și depresia sunt primele reacții pe care corpul tău le are în fața factorilor stresanți. Atunci când o persoană are constant probleme în viața sa, resursele naturale ale organismului sunt epuizate.

Ajungând în acest punct, se declanșează mai multe evenimente pe plan psihic, precum episoade de plâns sau scăderi ale stimei de sine, toate acestea ducând la episoade de anxietate, urmând ca în timp să se ajungă la depresie, spune Erin Engle.

Tulburări de somn

Tulburările de somn sunt un alt semn care ne indică faptul că ne apropiem de o cădere nervoasă. Unele persoane consideră somnul ca o fereastră prin care pot scăpa de problemele pe care le au în viața de zi cu zi, acesta fiind și motivul pentru care unele persoane preferă să aibe parte de un somn prelungit  de cele mai multe ori.

Din rumegarea constantă a gândurilor însă, o persoană poate ajunge să se confruncte cu insomnii, iar acestea, de cele mai multe ori au la bază anumiți factori stresanți constanți.

Ceața mentală

Ți s-a întâmplat vreodată să ai un moment de nervozitate și să nu-ți amintești cum s-a întâmplat șirul evenimentelor în detaliu? Este posibil să fi suferit o cădere nervoasă.

Senzația de gândire neclară și problemele de concentrare ale atenției sunt simptome cognitive care indică prezența unei căderi nervoase. Acest sentiment constant de dezorientare poate crea probleme mari unei persoane în relațiile cu cei din jur, deoarece aceasta ar putea părea destul de absentă.