Ai probleme cu digestia? Alimentele pe care trebuie să le consumi ca să te vindeci. Le poți include ușor în meniul tău

de: Ana Toma
25 iul. 2020
Ai probleme cu digestia? Alimentele pe care trebuie să le consumi ca să te vindeci. Le poți include ușor în meniul tău

Toți ne dorim o stare de bine și de asemenea, un meniu variat. În acest context, medicul Ruxandra Pleşea ne dă toate informațiile de care avem nevoie pentru o mai bună digestie, dar și pentru o stare excelentă de sănătate.

”În primul rând, avem nevoie de vitamina C (pe care o vom lua din frunzele verzi, şi nu din fresh-urile de fructe), vitamina E (din uleiurile de bună calitate, germeni de grâu, nuci, seminţe), zinc (seminţe de dovleac crude, lactate, fructele de mare), seleniu (fructele de mare, nuci).

Avem nevoie şi de o bună floră intenstinală care se menţine dacă vom avea o dietă bogată în fibre (cereale integrale, legume, fructe, murături, kefir, parmezan). Un antioxidant benefic în lupta cu coronavirusul, quercitina, se găseşte în capere, mere, ceapă”, a explicat medicul Ruxandra Pleşea, la Antena 3.

Alimentele minune pentru digestie

De asemenea, dr. Ruxandra Pleșea, a făcut un top al alimentelor pe care trebuie să îl includem în dieta noastră pentru o mai bună digestie. Potrivit acesteia, starea noastră de spirit este influențată major de alimentele pe care le consumăm, iar din acest motiv, trebuie să acordăm atenție sporită meniului zilnic.

Leguminoasele precum lintea, mazărea, năutul, se numără printre alimentele pe care trebuie să le incluzi în dieta ta. Ele au proteine și fibre și mențin o floră interstinală sănătoasă.

Frunzele verzi sunt un extrem de bogate în minerale și vor benefice pentru digestia ta.

Probioticele trebuie să fie nelipsite din meniul tău zilnic. Acestea sunt bacterii benefice pentru intenstinele noastre. Se pot lua din alimente fermentate cum ar fi: kefir, murături, parmezan, măsline.