Ai senzația că îți este mereu frig? Poți suferi de fapt de una dintre aceste boli. Ce alte simptome ar trebuie să mai prezinți

11 ian. 2021
Ai senzația că îți este mereu frig? Poți suferi de fapt de una dintre aceste boli. Ce alte simptome ar trebuie să mai prezinți
Senzația de frig poate fi rezultatul unei afecțiuni

A venit iarna și este normal să simți că-ți este uneori frig, mai ales dacă nu te-ai îmbrăcat adecvat, însă atunci când această senzație devine una permanentă, ar trebui să te îngrijorezi. Cel mai bine este să mergi la medic și să-i explici ceea ce experimentezi. Dacă simți furnicături sau amorțeală în mâini sau picioare, tremurături, mâini și picioare reci este posibil să suferi de o intoleranță la frig.

Această afecțiunea este una de tip alergic și atunci trebuie în primul rând să te îmbraci bine și să eviți expunerea prelungită la frig. Trebuie să te protejezi cât mai mult, iar dacă lucrurile se agravează, atunci este cazul să apelezi la anti-histaminice, cum ar fi Claritine-ul, de exemplu. Însă cel mai bine este să ceri un sfat medicului specialist înainte să te decizi să iei vreun medicament.

Anemia poate fi motivul pentru care îți este mereu frig

Senzația permanentă de frig poate fi și un rezultat al anemiei. Adică dacă nu ai suficient globule roșii sănătoase din diverse cauze cum ar fi o dieta nepotrivită, o boală digestivă, o pierdere de sânge sau o sarcină, este posibil să experimentezi multiple simptome ca amețeală, slăbiciune, senzația de leșin, dar și frig.

Și diabeul vă poate face să simțiți că vă este tot timpul firg. Asta dacă nu este tratat așa cum trebuie. Alte simptome ale acestei boli sunt urinări frecvente, setea excesivă sau foamea, oboseală, vedere încețoșată și tăieturi care se vindecă lent, conform healthline.com.

Anorexia este o boală cu multiple simptome, prin care și senzația de frig

Anorexia poate determina și ea senzația de frig. Este o boală, care apare din ce în ce mai des la tinere. De teamă să nu se îngrașe, acestea dezvoltă o repulsie față de mâncare. De multe ori este asociată și cu bulimia, adică atunci când cineva vomită imediat după ce mănâncă de teamă să nu ia în greutate.

Alte simptome ale anorexiei sunt pierderea în greutate extremă, oboseală, insomnie, ameţeală, subțierea părului, menstruație oprită, pielea uscată sau galbenă, constipație, bătăi neregulate ale inimii și deshidratare. Însă aceasta este o tulburare de natură psihologică și presupune și o percepția distorsionată a propriei greutăți, dublată de obsesia de a fi cât mai slab.

Așadar, consulați un medic pentru a afla dacă senzația de frig este doar o intoleranță, pe care o puteți gestiona respectând indicațiile specialistului sau un simptom al unei alte boli.