Ai temeri la volan? Acestea ar putea fi motivele. Cum poți rezolva acest aspect

de: Ana Toma
09 iul. 2020
Ai temeri la volan? Acestea ar putea fi motivele. Cum poți rezolva acest aspect

Mulți șoferi iau cu ușurință permisul de conducere, însă atunci când se află la volan, aceștia s-ar putea confrunta cu senzația de anxietate. Această stare de frică poate fi declanșată de mai multe evenimente din viața unei persoane.

Experiențe negative

Fie că ești șofer sau pasager, cu siguranță ai experimentat măcar odată o experiență nu foarte plăcută. Fie că e vorba despre o furtună, un accident minor sau rătăcirea pe un drum, aceste lucruri pot declanșa un atac de panică în timpul condusului.

Persoana care a trecut prin aceste evenimente retrăiește aceste senzații și are continuu frica că aceste lucruri s-ar putea repeta. Aceste gânduri pot agrava starea de anxietate și pot ține șoferul departe de mașină o perioadă de timp.

Teama de accident

Când o persoană anxioasă este la volanul unei mașini și conduce mult mai încet, decât cei din jur pentru a fi preventiv, poate simți o presiune din partea celorlalți participanți ai traficului. Neliniștea acestei persoane poate ajunge la cote alarmante, ba chiar poate duce la creșterea ritmului cardiac și a transmirației.

Această persoană este, fără voia ei, speriată de o experiență traumatizantă cu mașina, în care ea să nu aibă absolut nicio vină.

Anxietatea la volan nu este de neglijat, iar un lucru important de știut este că acest lucru se poate rezolva cu un ajutor specializat. Terapeutul te poate face să realizezi cauza anxietății tale și te poate face să o privești mult mai obiectiv.

Pe lângă faptul că această stare de afectează la volan, dacă nu este depistată și tratată la timp, aceasta te-ar putea afecta și în viața de zi cu zi, în alte activități.