Ai un păr sănătos? Iată cum îți dai seama. Poți face testul chiar acasă

de: Ana Toma
06 oct. 2020
Ai un păr sănătos? Iată cum îți dai seama. Poți face testul chiar acasă

Toate femeile își doresc un păr sănătos, însă obiceiurile zilnice duc de cele mai multe ori la degradarea acestuia. Fie că este vorba despre folosirea plăcii de păr, a feonului, a fixativului sau a altor produse care ne agresează părul, mai mereu ne vom confrunta cu întrebarea: este părul nostru sănătos?

Iată trei experimente pe care le poți face singură acasă pentru a-ți da seama dacă podoaba ta capilară este într-adevăr sănătoasă sau are nevoie de o revigorare.

Primul test pe care îl poți face este testul scufundării. Rupe câteva fire de păr din diverse părți ale capului și pune-le într-un pahar cu apă. Surpriza urmează. Firele complet sănătoase vor pluti, cele care sunt în regulă se vor duce un pic în jos, iar cele deteriorate se vor scufunda complet.

În cazul în care vei avea un rezultat nu foarte plăcut, trebuie să te ocupi de părul tău pentru a-și reveni. Astfel, aplică pe toată lungimea firului de păr un ulei și un unt nutritive, pentru a hidrata părul și folosește un balsam după fiecare spălare. De asemenea, mai poți apela și la oțetul de mere și aloe vera, pentru a echilibra PH-ul.

Un alt test este cel care verifică elasticitatea părului. Rupe ușor un fir de păr și trage de el de la ambele capete. Dacă se întinde și revine singur la loc, atunci este sănătos, dar dacă se rupe cu ușurință, e considerat slab.

Dacă pici testul, stai linistită. Astfel de probleme pot fi evitate. Tot ce trebuie să faci este să rărești uscarea cu feonul, să eviți placa de păr atât cât poți și să-ți masezi capul cu ulei de jojoba. Vei avea un efect uimitor.

Părul tău are nevoie de tratament?

Iată și un ultim test care îți va da rezultatul complet. Ține un fir de păr între degetul arătător și cel mijlociu, frecându-l de la vârf spre rădăcină. Dacă îl simți denivelat, atunci înseamnă că este avariat, iar dacă este fin, atunci totul e în regulă.

Nu te speria dacă nu treci nici acest test. Apelează la tratamentul cu keratină sau folosește o mască care conține keratină de fiecare dată când te speli pe cap. De asemenea, evită vopsitul des și încearcă să treci cât mai rar pe la coafor. Părul tău are nevoie de puțină libertate.