Ai vărsat sarea? Iată ce semnifică acest lucru cu adevărat

sare de himalaya

Există fel de fel de superstiții legate fie de pisici, oglindă sau chiar sare. Puțini știu însă semnificațiile acestor acțiuni și modul în care ne-ar putea ajuta să anticipăm anumite lucruri. 

De cele mai multe ori știm că a vărsa sare înseamnă ghinion, însă despre ce fel de ghinion este vorba și de ce este în strânsă legătură cu sarea?

În cazul în care nu știai, rădăcina acestei superstiții este că sarea era o marfă prețioasă pe vremuri, iar din cauza dificultății cu care putea fi procurată și a costului ridicat, sarea a devenit foarte importantă și nu trebuia irosită.

În acest context, vărsarea ei era o risipă, de aceea această superstiție a apărut sub forma unui avertisment cum că această neglijență ar aduce ghinion.

La fel ca și în cazul celorlalte superstiții, ghinioanele aduse de vărsatul sării au evoluat în ultima vreme, astfel că există semnificații extrem de diferite.

Ce se întâplă dacă verși sare

Astfel, dacă verși sare te-ai putea confrunta cu câteva dintre următoarele situații neplăcute:

  • O ceartă mare
  • Sfârșitul unei prietenii
  • Ghinion pentru persoana către care s-a vărsat sarea
  • Diavolul este invitat să facă fapte rele

De asemenea, în ultima vreme a apărut o superstiție potrivit căreia, unele persoane pot anticipa un val de ghinion după ce au vârsat sarea. Astfel, se poate anula un blestem punând pur și simplu un vârf de sare vărsată și aruncându-l peste umărul stâng.

Potrivit legendei, diavolul din spatele umărului tău stâng, așteptând o intrare. Vărsarea de sare, așa cum am menționat și anterior, înseamnă că îi dă acea invitație.

Revista Presei